“Няма никакво обвинение към когото и да било, просто се проверяват всички възможни версии …“.

Така вътрешният министър Цветан Цветанов обясни думите си, че бившият главен прокурор на България Никола Филчев е заподозрян като поръчител за убийствата на прокурора Николай Колев и на ямболската адвокатка Надежда Георгиева.

„Има обстоятелства и изказвания на близките, които ние сме длъжни да проверим. Това правим в момента…“, аргументира се Цветанов след среща с посланика на САЩ Джеймс Уорлик…

Във вторник обаче той беше много по-категоричен. „Убийството на Николай Колев е било поръчано от тогавашния главен прокурор Никола Филчев, а самата екзекуция е извършена от баретите на Алексей Петров“, обяви МВР шефът, с което предизвика острата реакция на Филчев.

Под заглавието „МВР шефът: Не обвинявам, проверявам!“ dnes.bg тактично отразява срещата между американския посланик и вицепремиера, която май е завършила с хладен душ. Тъй като Уорлик ясно се разграничи от фантазиите как Филчев е размахвал сатъра в Ямбол.

А с изявленията си в стил „иди ми-дойди ми“ г-н Цветанов направи истински принос в тълкуването на култовата фраза:

„А бе, аз да кажа, че сестра ти е курва, пък ти ходи доказвай, че не е…“

От днес нататък можем спокойно да се изразяваме по следния начин:

„А бе, аз казах тук-таме, че сестра ти е курва, ама да не ти пука… Това е само една от хипотезите. Сега проверяваме“.

Пускането на нескопосани лафове в публичното пространство се е превърнало в главен инструмент при управлението на Герб.

Но жълтата фанелка за разпасана уста принадлежи на Симеон Дянков.

Още като дойде, той извади някаква сбръчкана пица и почна да обяснява макрорамката. Като в нагледен урок за аборигени. Вероятно си е въобразил, че се намира в Грузия, Сомалия или в някоя от онези страни, които бе учтиво помолен да напусне от Световната банка. Барабар с неговия гуру Андрю Шлайфър. На който пък му търсят едни пари –  в Русия, че и в САЩ.

Веднага след това каза, че в БАН всички били „феодални старци“. Наложи се един от ентусиастите да обяснява, че не искал да каже „феодални“, ами „синодални“.

После се самоопредили като „Брад Пит с очила“. А президента на България като „не млад“ милиардер.

По-късно Дянков се изказа и за изкуството, пред родната му немска гимназия в Ловеч:

„Ако не бяха станали промените, днес нямаше да слушаме Елтън Джон, а Ала Пугачова“ – обобщи той.

Което удивително ми напомня друг култов народен лаф, а именно: „Ако баба ми имаше топки, днес щеше да ми е дядо“.

По едно време премиерът Борисов май беше озаптисал своя Брат Пит с очилата, ама сърце мъжко не трае.

Онзи ден Дянков пак се изказа в присъствието еврокомисар Кристалина Георгиева. „Имаме най-добрата данъчна политика в Европейския съюз и Швеция има много какво да се поучи от нас.“ – заяви той. Подозирам, че шведското правителство не е спало същата нощ. В търсене на начини как, аджеба, да въведе най-ниските данъци, че и най-плоските. Ако Дянков се изкаже още веднъж, има опасност да бъде развенчан не само световноизвестния шведски социален модел, но и „шведската тройка“. Може да се окаже, че и в еротичен план сме преди Швеция. Тъй като претовареният с данъци шведски бизнес продължава да произвежда автомобилите „Волво“ и изтребителите „Грипен“, а привилигированите български „индустриалци“ продължават да правят шведски тройки с изпълнителната и съдебната власт.

В заключение:

Тъй като ми е известно, че премиера Борисов също си пада по готините лафове, бих искал да попитам:

Първо: Тази държава с лафове ли се управлява или да?

Второ: Кой от двамата му вицета е „качен на шейната“, или и двамата?

Трето: След като Филчев се върна от Казахстан по собствено желание, мястото свободно ли е?

Четвърто: Не е ли време да помогнем и на братски Казахстан / а не само на Швеция/ в неговия нелек път към пазарната икономика, фискалната политика и правовия ред?

Предварително благодаря за отговорите, г-н премиер. Искрено се надявам да знаете какво значи „да качиш някой на шейничката“.

Още по темата: Трактора, Октопода, или „шменти-капели“

2 thoughts on “Вариации на тема „Сестра ти е курва“”
  1. Грешката на Цветанов не е, че говори. Филчевци са извършили много по-страшни неща от тези които макар и със зор в момента излизат наяве…
    Грешката му ,че не действа и се обяснява за клеветите на октоподските медии – по очи на земята или по арестите и ще ги видим тогава „рицарите на плаща и кинжала“ дали са толко големи тарикати.
    Време е за истински операции, това досега беше само пушилка…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40