Програма за радикални преобразувания в България

“Сочи народът, и пот от чело
кървав се лее над камък гробен;
кръстът е забит във живо тело,
ръжда разяда глозгани кости,
смок е засмукал живот народен,
смучат го наши и чужди гости!“

Граждани ,

В своята нелека история, нашият народ е преживял много нашествия, войни и кризи. Но сегашната социална, икономическа, демографска и морална катастрофа, до която ни докара шайката разноцветни политически бандити няма аналог в миналото.
Без война или мащабно природно бедствие, за броени години близо една трета от нас се “преселиха” в гробищата или бяха принудени да емигрират.
Глад и болести, самоубийства и деградация, ето го настоящето на по-голяма част от народа на фона на безумния разкош и безподобния цинизъм на властващите канибали.
Човешката история е пълна с изчезнали народи, ако продължим да мълчим и търпим ще се присъединим към тях.
Ние, българските анархисти, сме доказали с делата и с кръвта си, че никога не сме предавали народните интереси, няма да ги предадем и сега, в този тежък момент.

Ето нашата програма:
– за да живеем достойно в социално-справедливо и хармонично общество, а не като скотове в мафиотска държава;
– за да имат децата на България бъдеще различно от това да бъдат слуги и проститутки на престъпниците ограбили страната;
– за да не скланяме глави пред империалистите и международните финансови разбойници

Е необходимо да се извърши:
– конфискация в полза на обществото, на средствата и имуществата на целия самопровъзгласил се “елит”. Анулиране на всички приватизационни сделки.
– уволнение на цялата държавна бюрокрация от горе до долу. Образуване на Комитети за народно самоуправление, които да носят в себе си цялата пълнота на властта. Създаване на Съвети по отрасли, съставени от работнически делегати и специалисти, които да направляват икономиката в интерес на обществото.
– разоръжаване и разпускане на полицията, специалните служби и охранителните фирми. Намаляване числеността на наборните войници и срока на службата им. Премахване на кадровата военна служба.

Поголовно въоръжаване на народа!

– поемане защитата на страната и охраната на обществения ред от въоръженият народ – всички мъже и жени от 16 до 60 годишна възраст, годни да носят оръжие, които без да се откъсват от трудовия процес, участват ротационно във съответните въоръжени формирования. Въпросите за обучението, осигуряването и организацията на хората, ще се решават от пряко избрани военни комитети по места.
– след незабавното и безкомпромисно ликвидиране на организираната престъпност, с остатъците от криминалната ще се занимават цивилни експерти. Реорганизиране на целия процес на съдопроизводство.
– създаване на Обществен трибунал за съдене на виновниците за всички престъпления извършени срещу българския народ преди и след 10.11.1989 г.
– незабавно напускане на военните и политически структури на НАТО и изтегляне на българските окупаторски контингенти. От тук следва, че въпросите за разполагане на чужди военни бази на наша територия и продажба на земя на чужденци отпадат автоматично.
– отказ от членство в Европейския съюз.
– скъсване на всякакви отношения с Международния валутен фонд и Световната банка.
– отказ от изплащането на т. нар. “Външен дълг”. Заемите да се връщат от тези, които са ги взимали. А за компенсация на банкерите от Лондон и Париж, можем да изпратим въпросните другари “в чувал”.
– гарантиране правото на труд и ликвидиране на безработицата чрез въвеждане на шест часов работен ден, при достойно и равно за всички заплащане. Надбавки към заплатите за тежък или във вредни условия труд, както и за многодетни семейства.
Професии като политик, патриотичен капиталист, наемен убиец, светски хроникьор, нарко-дилър, сутеньор, проститутка, и т.н., престават да съществуват.
– безплатно и достъпно за всички здравеопазване. Свободно, интегрално и светско образование и възпитание.
– намаляване на възрастта за пенсиониране и неколкократно увеличаване на пенсиите.
– жилищна реформа – дом за всеки!
– недопускане на каквато и да е дискриминация на основата на раса, етнос, пол, възраст и образование.

Като първи стъпки за осъществяването на тази програма предлагаме да се създадат групи и организации, които да въздействат на трите власти и медиите чрез:
1. Силата на словото – създаване на независими от държавата и мафията печат и електронни медии.
2. Стачки, демонстрации, бойкот, гражданско неподчинение
3. Други преки акции

Осъществяването на всичко това може да бъде само всенародно дело.
Властниците и богаташите не са част от народа.
Нека този позив се превърне в ново “Кърваво писмо”!
Към ново Възраждане!
Сплотени, солидарни, жертвоготовни!
Победа или смърт!

“И в това царство кърваво, грешно,
царство на подлост, разврат и сълзи,
царство на скърби – зло безконечно!
кипи борбата и с стъпки бързи
върви към своя свещен конец…
Ще викнем ние: Хляб или свинец!”

Анархистическа група “Васил Икономов”
Федерация на анархистите в България
БЕЛ. РЕД. Публикувана през септември 2006г, в бюлетина „Анархист“, брой единствен. Бидейки в някои отношения остаряла, в други наивна, като цяло програмата не е изгубила своята актуалност от гледна точка на революционните анархисти. Повторното и публикуване цели събирането на мнения  и стартирането на дискусия между хората, които смятат, че в в България не всичко е изгубено и мръсниците няма да векуват…
Авторите на текста не са се предали, нито „помъдряли“. Същите „чапкъни“ сме и нямаме намерение да се откажем от това да „буним раята“. Ако някой си е мислел обратното се е  объркал жестоко…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40