Основният извод  след „колетната акция” на гръцките въоръжени групи, който няма да бъде прочетен във водещите медии  или изявленията на официални представители е, че системата за сигурност на Гърция и ЕС като цяло,  беше преодоляна по елементарен начин, като в потенциална опасност беше поставен включително живота на лидери на ключови държави (Германия).

Акцентирам върху думата „потенциална”, защото въпреки медийните бръщолевеници за кръвожадността на „терористите” и желанието им да всеят хаос, страх и ужас, стана ясно, че експлозивите в колетите са били слаби. Тоест,  не са търсени човешки жертви и разрушения защото ако беше обратното резултата щеше да е посолства в руини и десетки разкъсани от взривовете.

Тези дни прочетохме доста „упражнения” на тема какви са мотивите на терористите, на какъв принцип са подбрали дестинациите за пощенските „пратки” и т.н. Но никой не зададе, да речем този въпрос :

„Защо се харчат милиарди за сигурност, антитероризъм, системи за наблюдение и следене на хората, нови оръжия и т.н, когато няколко 20-тина годишни момчета успяха с 10 кашона и 20 пиратки да направят  за смях евроченгетата от различни държави и структури?”

Защо не се дадат тези милиарди за социални дейности, образование и здравеопазване?

Няма да има социален мир, докато няма социална справедливост! Нека който може, да помисли върху този лозунг на гръцките анархисти и тогава може да стигне до истината за целите, мотивите, практически и идеологически на „терористите”.

2 thoughts on “Няма да има социален мир, докато няма социална справедливост!”
  1. За себе си ли протестират?.. Или за петнадесетте милиона африканци, азиатци и южноамериканци, които умират от глад всяка година?

  2. Социалният мир е в Бояна и Драгалевци.
    Ако властта желае социален мир, моето мнение е, че трябва да се регистрират в бюрото по труда разните министри, дупедати, съдии, прокурори и пр. паразити и така да видят какъв е социалният мир за обикновените хора. Докато частната охранителна фирма, наречена „съдебна система“, пази мутрите и спекулантите, можем спокойно да кажем заедно с Ботев и Прудон, че „Всяко правителство е съзаклятие и заговор срещу свободата на народите“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40