Десетки хиляди протестираха в Дъблин срещу заема, който Ирландия ще вземе от МВФ и драстичните съкращения, които ще наложи правителството.
Протестиращите преминаха по улиците на ирландската столица и се събраха на митинг на централния площад, който беше охраняван от около 700 полицаи.
Демонстрантите поискаха оставките и хвърлянето в затвора на няколко министри, които били „марионетки на ЕС и МВФ“.
Хората носеха различни плакати с надписи „Ейре не се продава, не и на МВФ“ и „Има по-справедлив и по-добър път“.
Ирландия преговаря с Европейския съюз и Международния валутен фонд за заем от 85 милиарда евро, за да може да се спаси от фалит.
Излязоха слухове, че погасяването му може да бъде с по-голяма лихва от този на Гърция, което допълнително нагнети обстановката в страната.
В замяна Ирландия представи план за строги бюджетни ограничения, които ще й помогнат да спести 15 милиарда евро за 4 години. Те включват въвеждане на нови данъци, намаляване на заплатите и съкращаване на десетки хиляди работни места в държавния сектор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40