Терористи в полицейски дрехи организирали блокади за „рутинни” проверки

Терористи от гръцката организация на „Заговор на огнените ядра” преоблечени като полицаи са спирали нищо не подозиращи граждани, за рутинна проверка на документи. Съобщението пусна първо електронното издание на вестник Вима на връх Коледа, според което имената от инсценираните проверки са използвани за изработването на около 30 фалшифицирани лични карти и други документи. Данните са били използвани от представителите на организацията, за да наемат апартаменти-явки, да изпращат кореспонденция, да имат достъп до здравни заведения и до социално-осигурителни сметки.

Разкритията са достигнати след проучването на уликите събрани при ареста на Герасимос Цакалос и Панайотис Аргиру, които бяха заловени в началото на ноември 2010 година във връзка с пакетите бомби, които тероризираха Атина в продължение на три дена. Една от явките, която е била наета под фалшиво име от терористичната организация е луксозният апартамент от 100 квадратни метра в столичния квартал Халандри, който се води за един от скъпите райони в Атина. Апартаментът е бил разкрит в средата на седмицата и се намира на улица Касу 3, разполага с голяма площ и камина. Бил е нает от Димитрис Стаматис, което се оказва едно от имената в списъка с откраднатите самоличности.

Пълният списък с имената и данните на нищо неподозиращите гръцки граждани е попаднал в ръцете на полицаите от отдел „Борба с тероризма” след ареста в квартал Неа Смирни. Димитрис Михаил, Христос Политис, Георгиос Караянидис и Стела Антониу бяха арестувани на четвърти декември тази година с голям брой оръжия от различен калибър и експлозиви. Между тях е намерен и преносима електронна памет с данни на студенти и граждани, попаднали на проверките полицаите-терористи от Огнените ядра. Данните сочат, че фалшивата блокада най-често е стояла пред държавния технически колеж в квартал Егалео, където студентите са били спирани за „рутинна” проверка.

Терористите са избирали по едно-две лица от големи компании младежи, които са имали приблизително същата възраст като тяхната, за да фалшифицират данните им. Реалното лице Димитрис Стаматис е студен на 22 години и когато е бил спрян не е разбрал, че проверяващите полицаи са фалшиви. В явката в квартал Халандри са намерени много и различни униформени облекла, както и инструменти за влизане с взлом. В момента те се изследват полицейската лаборатория. Трите лица, които са наели халандрийския апартамент са се представили като италиански студенти. Под въпрос обаче остава фактът, защо „ядрата” са избрали явка с 1100 евро месечен наем, който е изключително висок за средния стандарт на една квартира. Това повдига и друг въпрос: „Как и от къде точно терористичната организация се финансира, за да поддържа високите си разходи и бойното си снаряжение?”

Бел.ред. „Как и от къде точно терористичната организация се финансира, за да поддържа високите си разходи и бойното си снаряжение?” – Парите и оръжието се разхождат по улиците или стоят на места от където могат да бъдат взети. Това е отговора към многоуважаемите господа и дами от медиите.

Адрес на статията
Етикети: ,
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

4 коментара

  1. Pingback: Гого Ангелов

  2. Pingback: Бай Благой

  3. Pingback: Бай Благой

    • Pingback: Андрешко

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40