Това, дето казват, че скоро ще плащаме и за въздуха, който дишаме, е малко клиширано и някак остаряло. Има съвсем други неща, за които трябва да плащаш, без да разбираш защо. А ще се намерят и хора, които да ти обяснят с думи сложни и неясни, че трябва да го правим и това е съвсем нормално!

Не бях разглеждал обстойно сметките за ток, но онзи ден с изумление установих, че освен за консумирана дневна и нощна енергия трябва да плащаме и за:

–         “добавка за зелена енергия”;

–         “пренос през електропреносната мрежа”;

–         “достъп до електропреносната мрежа”;

–         “високоефективно комбинирано производство”

–         даже за“акциз”, който за сега е 0,00 лв., но фактът, че го има като перо, може да го изпълни със съдържание след време.

Плащаме отделно и за:

–         “достъп до разпределителната мрежа” –         “пренос през разпределителната мрежа НН”.

В скоро време ни очаква и такса електромер. Хайде сега прибавете към това и държавното 20% ДДС! Може ли някой да ми обясни за какво става въпрос? А може ли да ми каже как се изчислява дали за “достъп до електропреносната мрежа” трябва да платя 3,59 лв. или например 10 лв., а защо не и 15лв. Може би зависи от това, дали въпросната компания иска да спечели 100 или 200 млн.  Всичките тези псевдо разходи са измислени, за да може по законен път да ни крадат. Електрическите, топлофикационните, водопреносните, телефонните и прочие компании ни крадат всеки ден и все повече. Фабриката за допълнително облагане на абонатите работи без почивка. А държавата – тя също непрекъсното измисля нови данъци, такси и акцизи. Та вкупом – частни компании и държавни институции ежедневно ни грабят. А не е ли време да въстанем?

Георги Василев


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40