Като знаем аксиоматично, че България е страната на неограничените идиотщини, какво друго можем да очакваме да се случва в столицата на същата държава, освен глупости и безобразия, дело на овластени лумпени и некадърници от различни служби и  учреждения.

След като наложи актове на няколко бабички продаващи  „без разрешение” семки по улиците, новосформираната  Общинска полиция получи нова „бойна задача” от главнокомандващата  Фандъкова:

„Общинската полиция погва гратисчиите в градския транспорт” е заглавие, което може да бъде срещнато дословно или във вариации, десетки пъти в днешната преса (10.01.11) и новинарски сайтове. С някакво перверзно удоволствие т.нар. журналисти акцентират на и преповтарят думата „гратисчии”, което поне в мен предизвиква като естествена  реакция желанието да ги изритам с тежка обувка в празните глави.

„Заедно с контрольорите общинските полицаи ще проверяват редовността на пътниците в градския транспорт в София, съобщи пресцентърът на Столичната община в неделя.”

Няма ли друга работа за Общинската полиция? Проблемите с престъпността в София да не би да са решени? Уличната и битова престъпност ескалира, а потърпевши от нея са обикновените хора. Краде се буквално всичко, нападат се и се обират жени и деца посред бял ден, разбиват апартаменти, крадат акумулаторите и даже чистачките на колите, нарко-дилърите са на своите постове до училищата. Какво ни боли нас, че вече не отвличали баровци или не обирали чужденци по магистралите?

Но не! Ето го врагът – „гратисчиите”.  Какво налага да бъдат тормозени и стресирани допълнително хората, които нямат финансовата възможност да си купят билет и карта, когато дори и гьотферените от Центъра за градска мобилност (новото име на компроментираната СКГТ) признават, че „гратисчиите” не са и основен проблем и с проверките и увеличаването размера на глобата на 20лв (последно през март) не очакват нарастване на приходите?

Ето и отговора: „Целта на съвместните проверки ще е превенция срещу пътуванията без билет или карта за градския транспорт“ (пресцентър на Столична обшина)

Кои бяхте вие, че да правите „превенции“ използвайки за това репресивния апарат на държавата, макар и в случая полицията формално да е на общинско подчинение? Практиката на „превенция“ не се ли прилага обикновено спрямо престъпници? Престъпници ли са най-бедните граждани на столицата?

Имате ли поне малко срам, дами и господа от Столична община?

One thought on “Поредното безобразие: полиция срещу пътуващите без билет”
  1. Резултатът от десет годишното ми „гратисчийство“ е два неплатени акта и нито една глоба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40