На 13 януари, гръцката антитерористична служба извърши арести на шестима души по подозрение във връзки с организацията „Конспирация на огнените ядра” и  извършване на терористични акции.

В Атина и Солун са арестувани четирима анархисти, които са обвинени за атентата срещу централата на Националната електрическа компания в Солун, извършен на 13.10.2010г. При обиските в квартирите им са намерени боеприпаси, пистолет 9мм, иззети са компютри, флашки и др.

Арестуван е и член на Централния съвет на младежката организация на лявата партия „Синазпимос”, която е част от Коалицията на Радикалната левица. Момчето е освободено на 14 Януари.

В Атина е задържана и 27 годишната германка Фей Майер, като нейния арест е показателен за методите на гръцката полиция и манипулациите на подопечните и медии. Майер е обвинена във връзки с арестувани членове на „Конспирация на огнените ядра”, а полицията и медиите разпространиха информацията, че Фей Майер е дъщеря на членовете на Фракция на червената армия (RAF), Волфганг и Барбара Майер. Волфганг Майер е убит при престрелка с австрийската полиция в началото на 80-те години.

Тази лъжа веднага беше опровергана от близките на момичето и Германската федерална прокуратура. Фей живее от години в Атина, заедно с майка си, а баща и живее и работи в Германия, учител по музика…

Процеса срещу арестуваните членове на  „Конспирация на огнените ядра”, започва на 17 януари и полицията и службите в Гърция здраво са „забъркали гипса” , най – вече заради публично отправените заплахи на организацията, публикувани след атентата срещу съда в Атина на 30.12.2010г, където пише неща като това:

„С оглед на военния съд, който се подготвя на 17 януари за революционната организация „Конспирация на огнените ядра” ще бъдем строги и безпощадни в нашия избор и действия”

One thought on “Арести на шестима души в Гърция по подозрение в тероризъм”
 1. Гръцките власти освободиха германка, заподозряна за терористична дейност
  Атина. Гръцките власти са освободили 27-годишната германка Мари Фее Майер, която беше задържана през миналата седмица по подозрения в терористична дейност, съобщава РИА Новости.
  Майер е пусната на свобода, въпреки протестите на прокуратурата. Смята се, че тя е свързана с анархистката групировка „Заговор на ядрата на огъня”, която изпрати колети-бомби до чуждестранни дипломатически мисии в Атина.
  В понеделник гръцката полиция официално призна, че се е объркала с ареста на германката, тъй като името на майка й съвпада с това на терористка от групировката „Фракция на Червената армия”
  http://www.focus-news.net/?id=n1482377

  На лъжата краката са къси…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40