Компютърните джаджи са закупени с пари от държавната субсидия на партия ГЕРБ. Такива щели да бъдат купени и за депутатите от партията. Идеята е поетапно да се замени голяма част от документите, които на всеки Министерски съвет се ползват, от хартиен на електронен носител.

Общо ще бъдат закупени около 130 бройки. Цената на един таблет е средно – 1000 лв.
Според здравния министър Стефан Константинов, така щели да спестят хартия и да се намали изсичането на горите.
Колко „благородно” наистина! Вместо тези пари да се дадат за някоя добра кауза, във време на криза, депутатите си правят подаръци.

Регионалният министър Росен Плевнелиев сподели, че тези джаджи няма да помогнат. Според него, за да вървят нещата е „нужен контрол, ясни ангажименти и бой по каската”.
Естествено, новите компютри могат да послужат и за другo на депутатите – четене на вестници, преглеждане на фейсбук, гледанe на филми и други приятни занимания, а защо не и да подобрят рекорда на общинския съветник Димитър Керин[1], във виртуалната ферма на Фейсбук. Той дори влезе в „Рекордите на Гинес” като един от най-запалените играчи.
В заключение ще кажа само едно – „Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава.”
Изводите оставям на вас!

––––––––––––––––––––-
[1] Димитър Керин е общински съветник в град Пловдив, от партия „Атака”. Той бе заловен от журналисти да играе FarmVille по време на общинско заседание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40