Мобилният оператор Vodafone обяви днес, че е бил принуден да изпраща проправителствени съобщения до абонатите си в Египет.

В кратко изявление, операторът съобщи, че египетските власти са използвали извънредни средства, за да инструктират мобилните мрежи Mobinil, Etisalat и Vodafone, за да изпращат SMS с проправителствен текст до абонатите. Тези инструкции са част от акцията на правителството на Мубарак да разколебае протестиращите на площад “Тахрир”, като също в рамките на тази акция, вчера бяха организирани работници, които да излязат по улиците, за да подкрепят Хосни Мубарак. Смята се, че са им платили по 50-100 египетски лири и са натоварвани на камиони.

Някои съобщения са гласели (преведени от Liberal Conspiracy):

“Въоръжените сили на Египет искат честните и лоялни хора да се изправят срещу предателите и престъпниците, и да защитят нашия народ и нашата чест, и скъпоценния Египет.”

и

“Младежи на Египет, пазете се от слухове и слушайте разума – Египет е преди всичко и трябва да го опазим.”

Vodafone изглежда е бил принуден да се защитава след спекулации, включително и заради групи, като тази група във Facebook , която постави под въпрос дали мрежата умишлено е помагала на президента Мубарак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40