Защо МВР не подслушваше Йоско да го вкара в затвора, ами го остави да убие двама души?

Виден български бандит – Йосиф Йосифов – Йоско вчера сутринта помля с джип мерцедес с 200 км в час лека кола до правителствената резиденция в София, уби двама души и остави двама да се борят за живота си в болница. На него кажи речи нищо му няма – 3 счупени ребра. Мерцедесът му бил брониран, което обяснява защо едни са загинали, а той – оцелял.
Тази случка поставя поне няколко въпроса.
Може би трябва да се почне от видимото.

1. Защо още из София, дори на булевард край резиденцията, мутри карат с по 200 км в час? Уж камери, радари, не знам к’во си, ама те надуват навсякъде. Топката е в МВР. Законът бил нещо недоизкусурен, писмата с глобите от радарите пътували бавно и т. н. Топката е пак в МВР. И в милиционерското правителство, дето изкусурява законите. Законът за движение по пътищата го поправяха два пъти откак са на власт, пак ли трябва да го поправят?

2. Защо още из София мутри карат коли за по няколкостотин хиляди, а никой не ги разследва за това? Уж комисии Кушлев-мушлев, сега БОР-КОР, ДАНС-МАНС, НАП-МАП. Дрън-дрън. Нищо. А самото МВР съобщи преди години, когато Йоско беше заподозрян за убийството на Самоковеца, че той притежава:

– Луксозни вили в Сливен (където е роден) и София.
– Брониран мерцедес 500 S.
– Други два мерцедеса S и Е класа.
-. джип “Мерцедес”, AMG изпълнение.
– „Мини Купър”.

В “колекцията” му има дори гепард (не кола, а животно), съобщи тогава МВР. Е що МВР не му взе поне гепарда, както тигъра на Дамбовците, които бяха арестувани с Алексей Петров? Сигурно оттогава Йоско е увеличил и разширил автопарка и имуществото. Щом такива индивиди са оставени да се развиват необезпокоявани, значи нещо не е наред с държавата и споменатите по-горе дрън-дрън институции. Най-малкото – всички бронирани коли в България трябва да бъдат под специално наблюдение. Искаш брониран мерцедес? Моля, обясни защо, откъде си го купил, с какви пари.

3. Най-важният въпрос – защо още такъв човек не е вкаран в затвора? Съдът ли е виновен тук? Първо, полицията трябва да издири и събере доказателства срещу него. Дори с прословутите СРС. Вместо това СРС-тата се използват да слушат шефа на митницата и премиера, някакви лекари някъде си, а не бандитите. Въпросът виси със страшна сила за всички бандити на свобода – при сегашното управление те се чувстват прекрасно. Както свидетелства в един вестник от вчера виден играч от подземния свят – консумацията на наркотици се е увеличила, не е намаляла. А за наркотиците няма акциз, няма причини да им расте консумацията, освен увеличената контрабанда.

И всички босове са на свобода, казва въпросният, известен като наркодилър – Демби. Той поне знае кои са. Като се огледа човек – Маргините са на свобода. Единият брат избяга, още докато имаше мярка от съда. Е, МВР не го ли подслушваше и наблюдаваше? Златко Баретата също се радва на свободата. Нищо ли не намериха да го осъдят? Значи, или МВР е неспособно да му намери доказателства, или ченгетата са корумпирани, или Баретата е невинен наистина. Ама конкурентните му „бизнесмени” не мислят така.

Всъщност полицията е само свидетел. Бандитите са оставени на естествен подбор. Най-многото убийства бяха по времето, когато главен секретар на МВР беше сегашният премиер, той само важно обикаляше да оглежда местата на покушенията. Нищо не разкриха, престъпността позатихна, просто защото босовете се поизбиха един друг и останаха няколко по-едри от тях, поне временно без конкуренция.

За Йосиф Йосифов – Йоско се знае, че представлява в България “Ангелите на ада” – международна престъпна организация, която се занимава с разпространение на наркотици. През 2003 г. той и съгражданинът му Васил Качиков-Дългия от Сливен бяха заподозрени за убийството на Самоковеца, заедно с холандеца Ервин Врекер. Българите бяха арестувани, но вината им не беше доказана. Холандски полицаи тогава обявиха, че Врекер е член на опасната рокерска група “Ангели на ада”.

По време на делото прокурор казва, че има засечени 14 обаждания между Ервин Врекер и Йосиф Йосифов преди и след покушението. Йоско е пребивавал в Холандия до деня преди разстрела на Самоковеца.  Участието на българите в разстрела на Самоковеца не беше доказано и холандският съд осъди на 15 г. затвор само Врекер, а той по време на процеса непрестанно твърдял, че прекият извършител на убийството е Васил Качиков-Дългия от Сливен.

Името на Йоско се върти и сред предполагаемите убийци на Илия Павлов. Въпросният негов холандски другар, осъден за убийството на Самоковеца, е идвал 6 пъти в България, като при 4 негови посещения е имало по едно убийство, едно от които на Илия Павлов. Пак по информация на МВР, пусната в пресата навремето, предполага се, че Йоско е започнал с износ на проститутки за Холандия и Германия и е успял да се наложи в този бизнес там, а после се намесил в търговията с дрога.

Откъдето да го погледнеш – оперативно интересно лице. Ама изглежда никой не го е следил и подслушвал. И той буйства на свобода. През март 2009 г. е арестуван за стрелба пред столичното заведение “Биад”, след скандал с охраната. При такъв инцидент в Щатите, човек като него ще го вкарат в дранголника веднага. Там харчат пари на данъкоплатците за да следят такива „оперативно интересни” лица и само да им падне повод, че стрелял в бар, веднага ще го осъдят. Тук – това е дреболия. Разминало му се. За да може да фучи дрогиран с 200 км в час рано сутрин и да убие невинни хора.

Сега остава следващият му шанс при естествения подбор да оцелее или да умре.

Иван Бакалов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40