Знаете, че заради условията на Световната банка българското правителство, в сговор с бизнес-групировките у нас, се гласи да изхвърли мнозина от вас на улицата. Има данни, че и вашите профсъюзни водачи предпочитат „споразумение“, което със сигурност няма да е във ваш интерес – вместо за 5700 души, ще кандисат да съкратят примерно 5200, и не до 2014 г., ами до 2016 г., да речем. Изнася ли ви? Не по врат, по шия. Накрая съкратените ще се окажат 9000 до 2013 г.

Вие сами си знаете колко струват директорите на холдинга БДЖ, що са стока са шефовете на НКЖИ, надали се учудвате и че синдикалните ви „лидери“ често ви подвеждат, меко казано.

Държавата била лош стопанин, казват. Абсолютно вярно е. Чиновникът, който не отговаря с джоба и главата си, не е добър организатор. Но нима е по-добър частният собственик? Та той се интересува само от печалбата! Държавата е готова да ви похарчи и продаде, а частният бизнес – да ви смъкне кожата.

Всеки един от вас е специалист в своята работа, знае как да я върши. Знае каква помощ му е необходима от другите колеги по бранш. Знае какво трябва да се направи, така че хората и клиентите да са доволни от вас. Кажете, вашите назначени началници – те с какво участват в цялото това дело? Повече ли ви улесняват да върви работата, или точно обратното? Запитайте се: не ви ли се полага ВИЕ да бъдете стопани на железницата? Организирани в независими сдружения по отделна линия, гара, депо, по конкретни дейности и отговорности, вие можете да управлявате целия отрасъл пряко, без да ви ограбват и използват. Но пък ще бъдете от полза за цялото стопанство и за всички работещи хора в страната.

Докато сега сте просто пешки, разигравани от държавни, фирмени и профсъюзни бюрократи в една чисто тяхна си игра – надпревара за мекото на баницата.

Но ако подобна идея ви се струва все още прекалено фантастична – поне докарайте стачката против съкращенията докрай, безкомпромисно, не отстъпвайте. Нито един съкратен, освен ако не е от безделниците – вие знаете кои са точно те.

И помнете, че се борите не само за себе си. Борите се за всички нас, срещу изедниците с пари и власт.

Вестник “Свободна мисъл“
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40