Когато синът на Кадафи Саиф-ал-Ислам обвини чужденците и опозицията в подготовката на вълненията в Либия, едва ли някой е казвал по-истински думи. Не е изненадващо, че БиБиСи и другите корпоративни медии се опитаха да дискредитират тази реч.

Невероятни разкрития настъпиха по отношение на безредиците в Либия. Лидерът на Либийската опозиционна групировка, организираща протестите вътре и извън Либия, в момента е във Вашингтон, откъдето той и организацията му направляват вълненията в Либия.

В интервю за австралийската ABC Ибрахим Сахад от Националния Фронт за Спасение на Либия се показва във всички корпоративни медии през изминалата седмица, винаги на фона на Белия Дом и Вашингтон.

Ибрахим Сахад и НФСЛ формират Националната Конференция на Либийската Опозиция в Лондон  през 2005. Групата прави всичко възможно да покаже, че не е повлияна и поддържана от САЩ. За да циментира тази идея, Хъфингтон Пост представи няколко документа, според които САЩ подкрепят Кадафи. Разбира се, след развоя на събитията в Либия откриваме, че това не е било с цел избягване на объркването, а с цел прикриване на истината.

НКЛО започна да организира 17 Февруари като „Ден на гнева“ точно навреме след египетските събития, за да може корпоративните медии да обърнат цялото си внимание натам. Много удобно, медиите само трябва да се преместят от Кайро до западната граница на Египет и да дочакат хората на Сахад , за да им осигурят база за операции, най-вероятно в Бенгази. Кадафи явно разбира ролята на НПО и чуждата медия, и най-вероятно по тази причина те не са по улиците на либийските градове, и медийното покритие е възпрепятствано.

Оказва се, че корпоративните медии и спонсорираният от правителството във Вашингтон и корпорациите сайт Movements.org получават доклади само от  НКЛО във Вашингтон, която твърди, че сведенията й от Египет са от първа ръка. Други членове на НФСЛ, включително един от Дубай, също снабдяват медиите с тази „първокласна“ информация. Тази информация стана основата за обвиненията в геноцид, събранието на Съвета за Сигурност на ООН, икономическите санкции, заплахите срещу либийските сили, които се опитват да прекратят безредиците, и наложените от НАТО зони без полети (no-fly zone).

Наситеното с неолиберали Национално движение за демокрация и неговата армия от  НПО наскоро направиха официално изявление, настояващо САЩ и ЕС да се противопоставят на „кланетата“ в Либия в Съвета за сигурност и в Съвета за човешки права. Това е сред другите новини, за които БиБиСи признава, че „не могат да бъдат проверени„, основани върху информацията, идваща от Movements.org и либийския протестен лидер, базирани във Вашингтон.

Трябва също да се отбележи, че либийски блогър е цитиран като „туитър, който трябва да се следва“ от създаденият от корпорациите сайт Мovements.org.  Той се подвизава под името „СтигаКадафи“ (EnoughGaddafi) и е уебмастър на LibyaFeb17.com. Неговата работа може да се намери  архивирана на сайта на НФСЛ (EnoughGaddafi.com съдейства с  Movements.org)

Отново, ни се казва, че протестите са спонтанни, вдъхновени от събитията в Тунис и Египет.Отново ни се казва, че това е младежта, копнееща за свобода и демокрация. Но когато погледнем зад завесата, отново виждаме дядка от Вашингтон да дърпа конците.

Ако сте религиозен, молете се за хората по улиците в Либия, много от които могат да бъдат пометени от този жесток театър. САЩ и техните протежета ще бъдат обезкуражени единствено, ако този  план не успее. Реките от кръв, които ще бъдат пролети, за да се осигури успеха на този план никога не влизат в сметката.

Когато вашето спонсорирано от САЩ освобождение, стигне до вас, вие се надявате хората по света да са солидарни с истината, а не с емоциите на един инсцениран театър. Вие се надявате другите да поемат върху себе си нуждата да кажат истината сред гърменето на корпоративните медии. Така че разпространете истината, разбудете съседите си, и най-важното, бойкотирайте корпорациите, чиято алчност движи тази машина. Направете го заради либийците, египтяните, заради себе си. Пожарът сега е в Северна Африка, утре може да е у вас.

Корпорациите, членки и поддръжнички на англо-американския глобален дневен ред:

Източник: http://landdestroyer.blogspot.com/2011/02/libya-rest-of-story.html

5 thoughts on “Либийската опозиция организира митингите от Вашингтон”
 1. Голдщайн, прасето Объл и Осама Бен Ладен също са част от заговора и го ръководят от някъде…

 2. Кавички е слагал е авторът на статията, който най-вероятно е включен в Червената книга на изчезващите видове от епохата на Студената война, под името „сталински жабар“.
  Тези жаби живеят на Апенините и имат характерна окраска от сърпчета и чукчета. Във времената когато бяха по-разпространени се хранеха с идеологическа плява и от секретните фондове на КПСС, БКП и пр, за подпомагане на „прогресивните движения по света“ , сега са останали само на плява. Последна радост им е да подкрепят някой прогресивен касапин от тяхното време, нека не ги съдим строго…

 3. Франция подкрепя едни хора, а САЩ – други. Кой е правилният изразител на либийския народ се пита в задачата.

  „Националният съвет е единственият „легитимен представител на либийския народ”, се казва в изявление на президентството. Изявлението беше направено, след като френският президент Никола Саркози се срещна с представители на либийската опозиция.“
  http://www.livenews.bg/world/s/2054348547-Libiya_10_03_Frantsiya_prizna_opozitsionnoto_pravitelstvo_obnovyava_se_postoyanno.html

  1. „Фронт на Тубу за спасение на Либия“ – те пък са легитимният представител на племето Тубу („Монд Дипломатик“).

   Да не се окаже на края от толкова стола някой в Москва, Европа или Вашингтон да падне на земята…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40