Най-близките ми приятели знаят за одисеята ми с CEZ и за странностите, които се случиха в последно време, покрай отношенията ми с тази мултинационална компания за разпределение на електрическа енергия.

От известно време установих, че на единия от двата електромера, които са инсталирани на адреса ми, часовникът показва ден, когато е нощ и обратното, което дава възможност на монополиста да трупа свръхпечалби от разликата в тарифите.

А от един момент нататък, другият електромер въобще престана да отчита и добре, че го бях забелязах, тъй като него почти бях престанал да ползвам.

Но пък веднага, след като установих двете аномалии, се свързах по телефона и надълго, и нашироко обясних за всичките си неволи на изслушващия ме оператор. Отчетливо усещах отегчението, от другата страна на линията, от излиянията на поредния недоволен клиент, но и аз бях настоятелен и изповядах всичките си проблеми.

По време на телефонния разговор решително настоях да бъде изпратен техник, който да оправи часовника и да провери другия спрял електромер, но вместо да приеме сериозно молбите ми, служителят на чешката компания ме посъветва да съм си платял такса за разглеждане на случая. Това ми се стори абсурдно – при договорни отношения между уж равноправни партньори трябваше да плащам за грешки, които очевидно идваха от страната на контрагента ми по доставката на електрическа енергия.

Но пък с времето нищо не се промени и аз продължих да ползвам енергия по завишени цени на първия електромер, а за втория предпочетох да забравя, очаквайки всякакви капани и проверки от страна на енергийния монополист (напомням, че изрично бях предупредил по телефона за този втори, неработещ електромер – записите от телефонните разговори са факт).

И ето, че един ден успях да пресрещна инкасатора, който минава ежемесечно, за да засича изразходваната енергия. След като го хванах натясно, аз поисках от него незабавно да уведоми колегите си за моя проблем, като за по-голяма убедителност, дори вкарах непознатия човек в къщата си, за да му покажа как влизат подземните кабели във вътрешната ел. инсталация (електромерното табло е на улицата).

След като се запозна със ситуацията, този служител обеща да информира когото трябва за проблема, давайки ми надежда за скорошно намиране на изход от положението. Заредиха се дни на очакване, през което време се надявах всеки момент да дойде някой с необходимата техника, за да реши въпроса.

Вместо това, днес следобед бях потърсен в къщи от двама служители на монополиста (барабар с някакви представители на неясно каква „Федерация на потребителите“) и един строго гледащ чичко ми обясни с най-тържествен тон, че той бил от Контролния отдел на компанията, следящ за „нетехническата загуба на ел. енергия“ (разбирай кражба), вследствие неправомерни действия на абонатите.

Изтръпнах от ужас и възмущение! Бяха използвали сигнала ми, за да ме обявят за най-обикновен крадец, хванат по бели гащи в небрано лозе. Беше очевидно, че идват добре подковани, защото освен цялата останала техника за засичане и следене, тези същите си бяха довлекли и чисто нов електромер, който впоследствие инсталираха на мястото на оня, неработещия. А за грешно функциониращия часовник и дума не обелиха!

След като половин час се суетяха около уличното табло, тези служители на дявола ме повикаха и ми предложиха да подпиша някакъв Протокол, където бяха изписали толкова небивалици, че чак дъхът ми спря: На техния си завъртян техничарски език бяха отбелязали, че старият (и свален) електромер бил манипулиран по три начина – чрез въздействие върху пломбата, чрез сваляне на холограмен стикер и чрез откъсване на друга пломба, която затваряла някаква вътрешна вратичка на таблото. На моите настойчиви настоявания да видя що за манипулации се описват, ми беше обяснено, че старият електромер бил прибран в някакво чувалче, което впоследствие било здраво пломбирано.

Категорично отказах да подпиша каквито и да е Протоколи, още повече че през цялото време се опитвах да обясня, че именно от мен произлиза инициативата за тази т.н. „инспекция“ и че аз съм този, който първи алармира за възникналите технически проблеми.

В крайна сметка, какво им е пречело след като вече са били уведомени, да дойдат, да манипулират, това което сметнат за необходимо по таблото и в деня Х да се стоварят с цялата си свита, изсипвайки обвинения, които може и да минат пред обикновения, съсипан човечец, но не и пред мен!

След като свършиха делото, за което бяха изпратени, тези продажници (за едната тлъста заплата) се метнаха в колата си и ме оставиха да треперя от извършената гавра с един обикновен потребител, който не искаше нищо друго, освен да е коректен с тези кръвопийци на нашата, българската кръв!

Докога ще търпим робското лазене в краката на тези унищожители, на тези най-яростни колонизатори, които с безцеремонността на башибозуци идват в родината ни и се разпореждат с нашето богатство, забравяйки, че всичко това не е тяхно и скоро отново ще бъде НАРОДНО ПРИТЕЖАНИЕ!

ЗАКЛЕВАМ СЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40