От 3 до 5 февруари 2011г, във виенския театър „Шаушпилхаус“ се състоя премиерата на новата пиеса на германския писател от български произход Илия Троянов „Наболели въпроси“ .
Пиесата е част от поредицата Десетте божи заповеди, за която „Шаушпилхаус“ е успял да привлече десет съвременни автори. Всеки автор посвещава произведението си на една от божиите заповеди и по този начин поставя на своеобразен тест един от най-старите морални кодекси в света.
В „Наболели въпроси“ обществото е узряло за ново ток шоу, което казва голата истина без да я доукрасява, поставя под въпрос старите истини и обсъжда въпросите, които другите премълчават. Това е връщането на провокативното, интелигентно ток шоу. Основната идея на форма́та е моралът, а конкретната тема е убийството на един човек. Водещите са поканили на едно място убийци и хора, които са видели смъртта отблизо. По време на срещата си престъпници и жертви ще кажат открито какво мислят един за друг и за обществото, в което живеят.
Илия Троянов е роден през 1965 г. в София. През 1971 г. семейството му емигрира в Германия. Троянов израства в Найроби, където баща му работи като инженер. По-късно той следва в Мюнхенския университет. Най-известният му роман „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” е преведен на български.
Филмът на Стефан Командарев, заснет по едноименния бестселър, се състезаваше за номинация за Оскар за най-добър чуждоезичен филм през тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40