Мишо Бирата умря от инфаркт по първоначални съобщения.

Умря не къде да е, а във вилаетите на Валентин Златев в Правец. Както е известно фамилията Златеви владее всичко в Правец – родното място на Тодор Живков. Златев в момента е в положението на губернатор на България. Кара се на министри, премиерът, който му бил стар приятел, всъщност му прислужва в продажбата на горива.

И точно там умира един от героите на политическия трилър, който тече от месеци насам. Мишо Бирата се оказа човек, за който президентът на републиката е ходатайствал пред премиера Борисов. И премиерът Борисов на свой ред нарежда на шефа на митницата да остави Мишо Бирата на мира. „Оставете ме на бира”, както казват бираджиите.

Мишо Бирата неволно разкри тайна връзка между премиер и президент, които уж се карат, ама само за пред публиката. Бирата се оказа топла връзка между тях. Заради Мишо Бирата премиерът оказва натиск върху шефа на митниците. Нещо, за което осъдиха бившата шефка на данъчното на 4 години затвор.

Какви тайни отнесе Мишо Бирата?

Случайно ли умря Мишо Бирата? Възможно е да е случайно – много ядене, пиене, много ядове. В тази възраст идват инфарктите. Ама… трудно ще повярва някой. Точно той умрял, точно на това място, където Първанов и Борисов ходят наблизо на лов, със Златев. Където разни такива като Златев и Бирата се събират с първенците на държавата.

Удобно ли умря Мишо Бирата или неудобно за властта?

Никой няма да разбере. Ако инфарктът му е предизвикан, нищо няма да се докаже. Ако е случаен, само ще останат слухове.

Ама оня запис си седи: „Абе тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак…” Никой не разпита премиера. В Израел осъдиха президента на 7 години затвор. Няма прошка, че е президент. Тук дори не попитаха премиера – аджеба, какви са тия нареждания за Мишо Бирата?

Сегашният главен прокурор е шушумига, той не защитава закона, а кефа си. Може би един бъдещ главен прокурор ще се осмели да разплете тази история?

Дано това стане. А дотогава ще излизат само вицове – „Искам го дюнера с бира „Леденика”… И с домашно произведени картофи…”

Дали е до смях?

2 thoughts on “Случайно ли умря Мишо Бирата?”
 1. И на този инфаркта е като самоубийството на Емин, самоубийството на Божидар Дойчев и други подобни случаи.
  Много интересно е и как Федерацията по баскетбол пуска некролог на Михов, съобщавайки за „масивен инфаркт“, още преди да е приключил огледа на тялото в хотелската стая?
  А и доколкото знам, високото кръвно е предпоставка по-скоро за инсулт, а не за инфаркт.
  Абе извода си го знаем – ако някой политик, меверейски началник или водеща медия ни кажат „добър ден“, първо гледаме къде е слънцето…

 2. Я, какво стана с инфаркта?

  „Предвид смъртта на Михаил Михов – президент на Българската федерация по баскетбол, на 30.03.2011 г. Софийска окръжна прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.115 НК.

  Днес, 31.03.2011 г., в СОП беше получено заключението от извършената аутопсия на трупа на М. Михов. Първоначално се установява, че се отнася за бърза сърдечна смърт, настъпила вследствие на остра коронарна недостатъчност, предизвикана от кръвоизлив под атеросклеротичната плака.

  Назначени са допълнителни лабораторни изследвания. След извършването им ще бъде изготвено окончателното заключение на назначената тройна съдебно-медицинска експертиза.

  Процесуално-следствените действия по случая продължават.“
  http://www.prb.bg/php/newspage.php

  Чл. 115. Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години.

  Предполагам, че сега от Федерацията по баскетбол и МВР ще излязат със съобщения, че се издирва заподозрян, име Инфаркт, масивен, очи-две, коса – тоже…)))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40