Броят на милиардерите по света е нараснал от 1011 на 1210 през февруари 2011г. Средното им богатство се е увеличило с 25% за изминалите 12 месеца от февруари 2010г. насам и е достигнало 4.5 трилиона долара. Това сочи класацията на сп.“Форбс“ за най-богатите хора по света. Според нея, Москва вече е градът с най-много милиардери в света – 79, следван от Ню Йорк с 58.
Най-богат остава мексиканецът Карлос Слим. Той е прибавил още 20 млрд. долара към своето богатство, което възлиза на 74. млрд. долара.
На второ място е Бил Гейтс, а третото се отрежда на Уорън Бъфет.
Нараснал е броят и на жените милиардери – от 89 на 102.
Милиардерите в Китай почти са се удвоили за една година до 115. В Русия броят им е нараснал на 101, а в Бразилия на 30. За пръв път страни извън САЩ са събрали по над 100 милиардери.
Обяснениета за възхода на тези страни е в поскъпващите горива, метали и стомана (за Русия), по-коректното разкриване на имущественото състояние (в Бразилия) и продължаващият икономически бум (в Китай и Индия).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40