Заявление на Революционната Конфедерация на Анархистите Синдикалисти „Нестор Махно“.


На 2 март 2011 г. полицейски служители и сътрудници на специалната служба Шабак задържаха членове на Израелската секция на РКАС, както и неколцина симпатизанти, общо деветима души. Официална причина за този акт бе обвинение в „провокация на безредици“. В същия ден в г. Яффа се провеждаше марш на ултрадясната организация „Нашата страна Израел“, проповядваща фашистската идеология „Каханизъм“. Нашите другари планираха да протестират срещу марша на десните по пътя им, което, изглежда, е било окачествено от полицията като „екстремизъм“. Всички задържани бяха подложени на повече от 7 часа разпити, съпроводени от заплахи и унижаващи действия от страна на полицаите и спецагентите. Един от другарите ни дори бе изтезаван – разпитващият офицер си позволил да го души. На другарите ни беше заявено, че организираната анархическа дейност е „екстремизъм“ и подлежи на преследване. Привечер другарите ни бяха освободени, като официално им бе забранено да посещават Тел-Авив.
РКАС е международна организация, която пропагандира анархизма и се стреми да обедини трудещите се за защита на техните интереси. Във връзка с това ние оценяваме обвиненията срещу другарите ни като лъжа и провокация, а третирането на принадлежността към РКАС като нещо нередно смятаме за преследване на свободната мисъл.
Настояваме властите да прекратят всякакъв натиск срещу другарите ни и предупреждаваме правителствените и силови органи на държавата Израел, че ще организираме международна протестна кампания.

Прието от секциите на РКАС в България, Германия, Грузия, Латвия, Русия, Украйна.
14 март 2011.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40