След няколко часа Съветът за сигурност на ООН ще вземе решение да започне въздушни удари срещу Либия. Франция заяви, че е готовa да започне обстрел от тази вечер.
Ние осъждаме тази международна резолюция, ако се реализира. И ние напълно отхвърляме всяка чуждестранна намеса в Либия, независимо от формата, която може да се предприеме, особено френската. Франция, която продава оръжия на Кадафи за милиарди, оръжия, които той използва днес за взривяване на либийците, същата Франция, която не попречи на тези сделки до 3-та седмица.

Ние осъждаме тази намеса, която ще превърне Либия в истински ад, още повече, отколкото сега. Тази намеса ще открадне революцията от либийците, революцията, която до сега им струва хиляди мъртви жени и мъже.

Намеса, която ще раздели либийската съпротива.

И дори ако тези операции успеят и Кадафи падне (или умре) като Саддам Хюсеин, това ще означава, че сме били освободени от американците и французите, и мога да ви уверя, че те ще ни го напомнят всяка минута.
Как можем да устоим на това по-късно? Как можем да обясним всички тези убийства на следващите поколения, всички тези мъртви тела, които ще бъдат навсякъде?
Да бъдат освободени от Кадафи, само за да станат слуги на тези, които го въоръжават и го упълномощават през всичките тези години на авторитарно насилие и репресии.
След първата грешка – милитаризацията на народната революция – тук ние извършваме втората си такава – създаването на ново ръководство от фигури, произтичащи от останките на либийския режим на Джамахирията. А третата ни грешка идва неизбежно, която ще бъде да се потърси помощ от нашите врагове. Само се надявам, че няма да стигнем до четвъртата: това е окупация и пристигането на морски пехотинци.
Саркози и Франция са наши врагове, освен това са врагове на целия Трети свят. Те не крият презрението си към нас. Всичко, от което се интересува Саркози е да бъде преизбран през следващата година.
Човекът, който организира среща между Саркози и представителите на Междинния национален съвет е не друг, а Бернар-Анри Леви, бръщолевещ философ, и за тези, които не го познават, френски ционистки активист, който концентрира всичките си усилия в подкрепа на Израел и защита на неговите интереси. Ние го виждахме напоследък на площад Тахрир, там е само за да се увери, че отвратителни младежи няма да пеят срещу Израел.

Какво може да се каже, докато се чакат бомбите?

Бомбите няма да правят разлика между тези, които са про-Кадафи и които са против него.
Колониалистките бомби, както знаете, имат само една цел: да защитават интересите на оръжейните търговци. Те продават на Кадафи оръжие за милиарди и след това ние ги молим да го унищожат сега … Тогава ние ще купуваме нови оръжия през новото правителство – това е една стара, добре позната история. Но има хора, които не могат да се научат, освен чрез извършване на старите грешки, направени преди това.
Казвам го съвсем ясно: това е много опасна стратегическа грешка, която либийският народ ще изплаща, може би в продължение на много години напред. Повече от годините на върховенството на Кадафи и неговото семейство.

Призовавам днес и сега, само няколко часа преди подпалването на Либия и преди да се превърне в още един Багдад, призовавам всички либийци, всички интелектуалци, хора на изкуството, с висше образование, всички тези, които могат да пишат и тези, които не могат, всички жени и мъже, граждани, да отхвърли тази военна намеса от страна на САЩ, Франция и Великобритания, както и арабските режими, които я подкрепят. В същото време, призовавам всички хора да ни подкрепят, египтяните, тунизийците, французите, дори и китайците, всички народи по света, ние приветстваме тяхната подкрепа и съчувствие.
Но тъй като за правителствата, независимо кое, ние няма да поискаме нищо от тях, освен да ни оставят на мира, за да разрешим проблема си с Кадафи сами.

Сауд Салем
Либийски анархист
17-ти март, 2011 година

Превел:Инферно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40