На 11 април Белоруската общественост бе подло атакувана от унитарна политическа формация. В понеделник в 17:58 в Минск на метростанция “Октябрьская” (Октомврийска) избухна бомба. Загинаха 12 души, 149 ранени, от тях 22-а се намират в критично състояние, 30 – със средно тежки травми. Експлозивът е съдържал късове арматурно желязо, пирони 80х8 мм и метални топчета с диаметър около 15 мм, бил е заложен край пейка на перона.

Два часа след атентата политическият мръсник Лукашенко и неговите защитници задръстиха ефира на националната телевизия с гнусни и кухи разсъждения за обществената сигурност. Властниците даже в тези тежки за белорусите минути не се посвениха да употребят пролятата кръв, за да пробутат идеологическата си помия. Властта съзнателно пренебрегва и подменя характера на спонтанните настроения на народа, който наблюдава трагедията по телевизията.

Органите на Държавна сигурност на Беларус (КГБ), разглеждат три версии за атентата в Минск: дестабилизация на обстановката, отмъщение на екстремистки организации (сред които фигурират анархистите) и действия на психически невменяем извършител. Силовите ведомства издирват атентатора. Официалните лица на държавата нарочиха за виновник някакъв младеж с неславянска външност. Лукашенко твъри, злосторникът е външен, едва ли не паднал от небето. При все това предположение, по президенттска заповед в страната започна „чистка“ на социално актини граждани.

Ние, анархистите, обвиняваме за това кърваво престъпление срещу народа не кой да е друг, а диктаторския режим на Лукашенко, който в стремежа си към неограничена власт е провокирал това масово убийство. Извършителят може да е представител както на управляващия режим на Белоруската държава, така и на някоя друга политическа коалиция на световните поддръжници на властта. Във всеки случай, проливайки кръв, нито едните, нито другите няма да се скрият в сянка, те ще продължат настъплението си срещу обществото, за да реализират целите си. Вече можем да видим как кликата на Лукашенко стремително се е заела да притиска общественото мнение. Подменя човешките чувства на грижа и състрадание към ближния с лоялност към държавата, по този начин създавайки  благоприятна среда за засилване на тоталитарните настроения. В крайна сметка се цели да се положи основата  на “тотална”, всеобхватна държава, която да регулира всички сфери на обществения живот и напълно да смачка обществото, да го разтвори в себе си, за да установи тоталитарно управление.

Колкото до втората вероятна страна, която носи отговорност за смъртта на хората, ако наистина има  външна намеса, следва да очакваме регулярно повторение на подобни атентати, както това става в съседна Русия и редица други страни. Целта на „външните“ е изместят сегашната власт и да се настанят на нейното място. Сиреч, и в двата случая става дума за това, че главният агресор, главният насилник е държавата като такава. Ние призоваваме Белоруския народ да се съпротивлява на държавния терор! Ние нямаме друг избор, освен да уредим живота си според принципите на свободата, равенството и братството, без войни, без убийства, без репресии!

Да спрем кървавите войни за власт!
Мир между народите – война срещу властта!
Бедствията ще свършват там, където свършва съществуването на държавата!

„Революционно действие”

13 април, 2011г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40