Вие сте млад строителен инженер на 26 години. През живота си не сте развивал фирмена дейност. Нямате и собственост на ваше име. В деня на космонавтиката 12 април 2011 г. съдбата ви запокитва в друга орбита – тази на мултимилионерите. В същия ден печелите на търг активи на Кремиковци срещу 316 млн лева.

Тази приказна история спохожда младия Лъчезар Варнаджиев, управител и едноличен собственик на фирмата „Елтрейд къмпани“, регистрирана през март. Резонен е въпросът откъде може да се появи у младия инженер тази сума пари, за да се разплати за Кремиковци? 31,6 млн вече са внесени по специалната депозитна сметка, а останалите 284,4 трябва да се внесат до дни.

Както стана ясно, Лъчезар Варнаджиев е служител на небезизвестната фирма за скрап „Надин“, фирмата му „Елтрейд“ е регистрирана на същия адрес като „Надин – Н“:  „Перник“ №120, София.

„Надин“ е дългогодишен лидер на пазара на изкупуване на черни и цветни метали за скрап. През 2009 г. Георги Домусчиев става управител на „Надин“, съобщава Капитал. Той е също и в борда на фирмата на Христо Ковачки „Атоменергоремонт“, но от офиса на Ковачки тогава отричат да имат интерес към търговията със скрап. Друга версия свързва Георги Домусчиев с Първа инвестиционна банка, която е най-големият кредитор на фирмата, изпитваща към момента финансови затруднения.

Има няколко фирми под знаменателя „Надин“. Домусчиев е в управлението на „Надин – Метал“ ЕООД. Tя обаче става собственост на „Надин – 3“ АД, която пък е собственост на „Надин – Н“ АД. Последната към момента е с управители и акционери Радослав Босилков, Владимир Тодоров и Огнян Шопов, с изпълнителен директор Радослав Босилков. Същите лица присъстват и в управлението на другите фирми от плеядата на „Надин“, която освен с изкупуване и преработка на скрап се занимава с недвижимост („Надин Риъл Естейт“), транспорт на отпадъци („Надин Транс“) и дори внос на автомобили и рент-а-кар („Хит Ауто – Надин“)

Освен това „Надин-Комерс“ и „Надин-Метал“ са в списъка на големите данъкоплатци и осигурители за 2010 г. публикуван от НАП.

Ако се окаже, че парите за Кремиковци са спестени от заплатата, получавана от Варнаджиев като служител в „Надин“, то фирмата има всички шансове да влезе и в списъка на Гинес като най-щедрия заплатоплатец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40