Горещи новини от днешната Генерална стачка в Гърция

Стотици хиляди стачкуваха, десетки хиляди излязоха на протестни шествия в цяла Гърция по повод обявената за днес (11май) от синдикатите обща стачка на служителите в държавния и частния сектор.

Демонстрант е в кома след сблъсъците с полицията по време на шествието в Атина. Официалните медии дават само обща информация за инцидента, независими сайтове и блогове твърдят, че 30 годишния участник в протестите е пострадал от полицейско насилие.

Сблъсъците на някои места в гръцката столица продължават и в момента. Полицията е атакувала анархистки социален център в Атина. В този момент в Политехниката е започнало общо събрание на анархистки групи на които се обсъжда ситуацията от деня, полицейското насилие е техния възможен отговор.

200 души от младежката организация на Комунистическата партия към момента се намират пред Министерството на вътрешните работи, протестирайки срещу полицейското насилие.

 

Етикети: ,
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

2 коментара

  1. Pingback: Бай Благой

  2. Pingback: Бай Благой

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40