- Без Лого - https://bezlogo.com -

Горещи новини от днешната Генерална стачка в Гърция

Стотици хиляди стачкуваха, десетки хиляди излязоха на протестни шествия в цяла Гърция по повод обявената за днес (11май) от синдикатите обща стачка на служителите в държавния и частния сектор.

Демонстрант е в кома след сблъсъците с полицията по време на шествието в Атина. Официалните медии дават само обща информация за инцидента, независими сайтове и блогове твърдят, че 30 годишния участник в протестите е пострадал от полицейско насилие. [1]

Сблъсъците на някои места в гръцката столица продължават и в момента. Полицията е атакувала анархистки социален център в Атина. В този момент в Политехниката е започнало общо събрание на анархистки групи на които се обсъжда ситуацията от деня, полицейското насилие е техния възможен отговор.

200 души от младежката организация на Комунистическата партия към момента се намират пред Министерството на вътрешните работи, протестирайки срещу полицейското насилие.

[2]

[3]

[4]

[5]

[6]

[7]

[8]

[9]

[10]

 

2 Comments (Open | Close)

2 Comments To "Горещи новини от днешната Генерална стачка в Гърция"

#1 Comment By Бай Благой On 12 май 2011 @ 08:32

[11]

[12]

#2 Comment By Бай Благой On 12 май 2011 @ 23:16

[13]

150 маскирани щурмуваха болница в Атина

Около 150 маскирани са нахлули в атинска болница, където пребили трима полицаи.

По този начин те реагирали на тежките рани, нанесени на демонстрант по време на вчерашните митинги срещу мерките на правителството за нови икономии.

Полицията в Атина приложи вчера сълзотворен газ срещу хвърлящите камъни демонстранти. 17 от тях, както и двама полицаи са били ранени, а множество от протестиращите – задържани.

Представители на ЕС, Европейската Централна Банка и МВФ проверяват в момента способността на Гърция да се справи с бремето от дългове и да приложи обещаните реформи.

През миналата година страната получи 110 милиарда евро европейски помощи, които трябваше да я предпазят от банкрут.

Нови спасителни мерки в размер на около 60 милиарда биха могли да се окажат необходими.