- Без Лого - https://bezlogo.com -

Заглавията като бисери на медийната манипулация

„Палестинци нападат Израел през три граници” [1]?

Да сте чували нашенската поговорка „От болната глава на здравата”? Откога окупираните и превърнати в бежанци хора са нападатели на окупаторите си? Или каруцата на уважавания в. „Труд” тегли коня?

[2]Странните мисли се пораждат от вчерашната публикация на „Труд”- без посочен автор! Публикацията разглежда събития в пет страни, но с един единствен източник: столицата на окупацията – Тел Авив. Обаче дори и при такъв източник в материала става дума само за протести в деня на 63-годишнината от 15 май 1948 – датата, когато се основава Държавата Израел – по силата на половината от резолюция 181 на ООН, но не се изпълнява втората половина от същата резолюция и не се създава Държавата Палестина. Само че в заглавието на „Труд” протестите са изведени като „нападение”. Това ли е представата на „най-четения български вестник” за професионална добросъвестност?

 

Тъкмо се чудехме защо няма нищо по медиите за Накба, за правата на бежанците, за протеста на 15 май в центъра на София, в подкрепа на правото на завръщане на палестинците в техните земи, и ето, че виждаме какво се пуска. Дори е без автор.