На 26 април почина политическата активистка Патриша Ерес. Тя е по-известна около случая 4F, в който тя и още 3-ма души бяха обвинени в нападение срещу полицай през 2006 година. След поредното решение да се върне в затвора, тя предпочете да отнеме живота си.

Историята се случва в сграда на скуотъри, в която има голямо парти. Присъствали са над 1500 души. След сигнал, на мястото пристига полиция. Един от полицаите е ударен със саксия, която му причинява параплегия. Произволно са арестувани 8 души. С тях е била и Патриша Ерес. Тя е задържана в местната болница. По време на разпита разказва всичко, което знае. Патриша дори не е присъствала, когато е хвърлена саксията. Тя завършва партито на колело, но пада и се наранява, заради което е откарана в лечебното заведение.

Друг от задържаните е Родриго. Арестуван е, докато пресича улицата пред сградата.

По-късно петима от тях са освободени. В ареста остават Родриго, Алекс, Хуан Даниел и Патриша Ерес. Четиримата отиват в затвора. Те са там и до днес.
Кметът на Барселона, Хуан Клос излиза публично и заявява, че полицаят е ударен със саксия. Това е потвърдено от полицията и докторите и е вписано в доклада. На следващия ден те казват, че човекът е ударен с камък. Хуан Клос потвърждава в медиите новата версия. Друг интересен факт е, че кметската дъщеря също е присъствала на партито.

След процедура пълна с нередности и лъжи от страна на Съвета на Барселона и Гардия Урбана (полицията в Барселона), Патриша бе осъденa на три години затвор. Тя е обвинена в действие, което винаги е отричала, че е извършила.

На 29 април в Сарагоса се проведе демонстрация в нейна памет, която прерастна в бой между разгневени протестиращи и полиция.

Тя падна жертва на лъжливата и репресивна държавна машина!

Сбогом, Патриша!

Допълнителна информация по случая 4F:

http://4f.noblezabaturra.org/
http://absoluciondetenidos4f.blogspot.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40