Виж видео

Работници от „Нютекс“ в Мездра излязоха на протест на 2 май. Пред портала на завода се струпаха около 50 текстилци, които настояват трудовите им възнаграждения да бъдат изплатени веднага. От ръководството признават, че действително предприятието е в затруднено положение. Работниците са получили само част от парите си за февруари, а за март – нито лев.

От четвъртък предприятието е и без ток. Електрозахранването му е прекъснато, заради неплатени сметки. При това не за първи път. От средата на миналия месец пък не работи предачният цех, защото не са му осигурени доставки от памук.
Според работниците, сградният фонд е в много лошо състояние, покривът тече, а през зимния сезон парното почти не е било пускано. Трудещите се в текстилното предприятие обаче отказаха да дадат повече информация, за да не бъдат уволнени. До момента няма съкращаване на персонала, тъй като по думите им ръководството предлагало сами да напускат по кодекса на труда за неизплатени трудови възнаграждения.
shansnews.vratza.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40