Въоръжено нападение, при което бяха ранени трима души бе извършено в атинското предградие Певки.

Според първоначалната информация от полицейски източници малко след 19:00 на 17 май в телефонния център на полицията е получено за проверка на съмнителни лица.

Полицейска патрулка се насочила към кръстовището между улиците Епикуру и Еолу. В момента, в който полицаите пристигнали непознати лица започнали да стрелят срещу тях. Униформените отговорили на обстрела.

По време на престрелката са били ранени двама полицаи, единият от които сериозно и едно цивилно лице, за което не е ясно дали е заподозреният или случайно преминаващ гражданин.

Един друг мъж, който взел участие в престрелката се възползвал от суматохата, влязъл в патрулката и избягал от мястото. Той изоставил полицейския автомобил няколко метра по-надолу. В патрулката е намерен пистолетът на един от двамата полицаи.

В района се намират десетки техни колеги, които търсят нападателите.

Двамата полицаи и цивилното лице, които са били ранени са откарани в болница. Според първите сведения полицаите са застреляни в гърдите и състоянието на единия, който е застрелян два пъти е тежко. Срещу втория полицай са изстреляни три патрона, затова е отведен директно в хирургичната зала.

Мъжът, за който се предполага, че е един от нападателите е ранен в краката.

В същото време стана ясно, че заловеният по време на въоръженото нападение срещу полицейски патрул в атинското предградие Певки младеж е свързан с членове на терористичната организация „Конспирация на огнените ядра”.

Залавянето на 21-годишния Теофилос Мавропулос създава съвсем нови данни за полицията, тъй като никога досега организацията не е използвала огнестрелно оръжие по време на своите нападения. Въпреки че раненият младеж не е носел никакъв документ за самоличност тя била разкрита, след като полицията сравнила отпечатъците от неговите пръсти с открити в явката на организацията във Волос отпечатъци.

От полицията не изключват студентът да не е член на конкретната организация и разследват възможността в последно време да е участвал в „Сектата на революционерите”. Друг вероятност, която се разглежда е дали младежът не е едно от свързващите звена между гръцките терористични организации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40