Снимки: Индимедия

За пореден път се установи, че живеем в полицейска държава, а свободата на словото е илюзорна. Милиционерите отново пазят същите онези, които ни управляваха до 1989 година като разликата е само в имената.
Отново държавният апарат използва своите псета да бият останалите и без това малко будни граждани в това прогнило общество. На Петия национален протест срещу високите цени на горивата и ниските доходи станахме свидетели на една трагикомедия наречена „демокрация” с привкус на отминали времена и още нещо.
Протестът, насрочен за 15 май 2011 година, започна на площад Александър Невски и приключи за по-малко от час. След това организаторите решиха да посетят откриващата се нова магистрала Люлин и да срежат лентата, заедно с премиера Бойко Борисов. Все пак това е магистрала, в която най-вероятно има златни нишки, поради високата й цена от 9 млн. лева за километър. Разбира се, това не се случи, защото управляващите се притесниха да не им се развали парадността на мероприятието. Само трябва да припомня на министър-председателя, че хората не ядат магистрали и трябва да излезе от филма, в който е влязъл.
Шествието от автомобили бе спирано на три места от полицията, без да има официална заповед, а вместо това – куп лъжи. Все пак, след всичките опити да бъде разпиляна колоната, хората достигнаха магистрала Люлин, на която чакаха десетки униформени, патрулки и жандармерия. Шествието бе спряно, но духът на будните български граждани не можеше да бъде сломен! Хората потеглиха пеша, като отново след тях се движеше полиция. Преминавайки под моста, обградени отвсякъде, се стигна до немислими и трагични сцени. Опитът на хора да преминат през телените заграждения до канала на магистралата бе спрян от фуражкаджиите под предлог, че тази ограда е за животни и нямат право да минават. Чудесно! Българските граждани, които искаха просто да живеят по-добре, бяха сравнени с животни. Такова отношение е било характерно по време на турското робство. Последва арестуване на петима души без каквито и да е било провокации, а след това дори и побой над други осмели ли се да останат в огражденията. Всичко това може да се види в клиповете, излъчени от няколко медии, които изпитаха на гърба си държавната цензура. Все пак шествието продължи с цел да се привлече вниманието на преминаващите коли. Вееха се обърнати трибагреници в знак на протест. С най-голяма наглост бе изпратена и конна полиция да ги пази, а арестуваните бяха откарани в VI районно управление. Час по-късно шествието се отправи натам.
След дълго чакане протестиращите нахлуха във фоайето на управлението, което засили процеса по освобождаване на арестуваните. От там обещаха, че ще ги пуснат след минути, но това не се случи и последва блокиране на сградата. В крайна сметка, след няколко часа младежите бяха освободени, съпроводени от абсурдни актове.
Това беше поредният случай, който доказва фалша на тази прогнила и скапана система. По мегафона един стар човек говореше, че е време за промяна на системата, а дали ще стане това, зависи само от нас.

снимка: Индимедия

снимка: Индимедия
снимка:Индимедия

снимка:Индимедия

ВИДЕО:

Репортаж-Нова ТВ

Репортаж-Скат ТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40