Работници от шуменския хлебозавод „Корн“ протестираха на 2 май заради неизплатени от три месеца заплати. Сутринта хората се събраха в двора на предприятието и поискаха среща с шефовете на фирмата. Репортерите на „Шуменска заря“ не бяха допуснати до завода, поради което се наложи да разговаряме с протестиращите през бариерата. Работниците се оплакаха, че не са получавали заплати от три месеца, а имат да изхранват семейства.
„Работим понякога по 12 часа в денонощието, не си тръгваме, докато не изпълним заявките, а никой не ни плаща извънреден и нощен труд. Питат ли ни как си плащаме сметките и как пазаруваме?“, недоволстваха те.
Повечето от тях се страхуваха да кажат имената си, защото в най-добрия случай ги грозят съкращения, а при неплатени осигуровки не биха могли да отидат дори на трудовата борса, за да вземат обезщетения за безработицата. Работниците разговаряха с шефовете на фирмата, след което споделиха, че им било отговорено да изчакат до новата реколта на зърното, в противен случай съществувала възможност шуменският хлебозавод да бъде затворен, а хляб да се кара от Горна Оряховица, където е седалището на фирмата. Представители на Инспекцията по труда посетиха предприятието на 3 май, като срещу работодателя са предприети принудителни административни мерки, каза за „Шуменска заря“ директорката на инспекцията Стела Методиева..
в-к „Шуменска заря”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40