Неонацисти в Атина пребиха българи

„Да освободим Атина и Гърция от ордите нелегални имигранти“ е лозунгът на организацията Златна зора

Жертва в центъра на Атина е 34-годишният Петьо Атанасов от София. Той е зверски пребит от неизвестни лица в центъра на гръцката столица към 1,00 часа в неделя.

“Закарах жена ми на работа и на връщане 5-6 непознати ме нападнаха. Помолих ги да говорят на английски, тъй като не разбирам гръцки език добре, и тогава започнаха да ме налагат с ритници и юмруци, след което съм изпаднал в несвяст и се събудих вчера“, разказва пред „24 часа“ жертвата.

От 8 месеца той живее в Атина със семейството си.

“Намерихме Петьо да лежи в локва кръв и в безсъзнание, след което веднага го закарахме в болница“, разказват българи. “Вчера дойде на себе си и го изписаха вкъщи. Не вижда с двете очи, носът и зъбите му са изпочупени, има много други травми, споделя съпругата му. – Ще наемем адвокат.”

“Животът за нас, имигрантите в центъра на Атина, стана непоносимо труден. След 20 ч е невъзможно да се появяваш по улиците“, разказва и българката Хара Минчева. Преследват ни, бият ни, нападат ни постоянно.

Според пострадалите нападенията върху имигрантите се извършват от неонацистката организация “Хриси авги“ (Златна зора). “Тук, в центъра, имат клуб, където се събират. Обикалят с мотори и ако случайно мине някой имигрант, го пребиват. “Искаме защита от българското и гръцкото правителство“, апелират българите. От българското посолство в Атина съобщиха, че не са уведомявани официално за инцидентите. /БЛИЦ

 

Бел.ред. Българското и гръцкото правителство няма да помогнат на Петьо Атанасов и семейството му. Ще направим опит да намерим Атанасов в Атина и да го свържем с хората които наистина могат да го защитят и да окажат всестранна помощ на него и близките му.

Адрес на статията
Етикети: , , ,
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

7 коментара

  1. Pingback: Бай Благой

  2. Pingback: inferno

    • Pingback: Хасан Мехмед

      • Pingback: Бай Благой

  3. Pingback: Бай Благой

  4. Pingback: inferno

  5. Pingback: Иво

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40