- Без Лого - https://bezlogo.com -

Неонацисти в Атина пребиха българи

„Да освободим Атина и Гърция от ордите нелегални имигранти“ е лозунгът на организацията Златна зора

Жертва в центъра на Атина е 34-годишният Петьо Атанасов от София. Той е зверски пребит от неизвестни лица в центъра на гръцката столица към 1,00 часа в неделя.

[1]“Закарах жена ми на работа и на връщане 5-6 непознати ме нападнаха. Помолих ги да говорят на английски, тъй като не разбирам гръцки език добре, и тогава започнаха да ме налагат с ритници и юмруци, след което съм изпаднал в несвяст и се събудих вчера“, разказва пред „24 часа“ жертвата.

От 8 месеца той живее в Атина със семейството си.

“Намерихме Петьо да лежи в локва кръв и в безсъзнание, след което веднага го закарахме в болница“, разказват българи. “Вчера дойде на себе си и го изписаха вкъщи. Не вижда с двете очи, носът и зъбите му са изпочупени, има много други травми, споделя съпругата му. – Ще наемем адвокат.”

“Животът за нас, имигрантите в центъра на Атина, стана непоносимо труден. След 20 ч е невъзможно да се появяваш по улиците“, разказва и българката Хара Минчева. Преследват ни, бият ни, нападат ни постоянно.

Според пострадалите нападенията върху имигрантите се извършват от неонацистката организация “Хриси авги“ (Златна зора). “Тук, в центъра, имат клуб, където се събират. Обикалят с мотори и ако случайно мине някой имигрант, го пребиват. “Искаме защита от българското и гръцкото правителство“, апелират българите. От българското посолство в Атина съобщиха, че не са уведомявани официално за инцидентите. /БЛИЦ

 

Бел.ред. Българското и гръцкото правителство няма да помогнат на Петьо Атанасов и семейството му. Ще направим опит да намерим Атанасов в Атина и да го свържем с хората които наистина могат да го защитят и да окажат всестранна помощ на него и близките му.

7 Comments (Open | Close)

7 Comments To "Неонацисти в Атина пребиха българи"

#1 Comment By Бай Благой On 8 юни 2011 @ 06:43

Миналата година някъде по това време… Златна зора – Взривена зора

[2]

#2 Comment By inferno On 8 юни 2011 @ 07:56

Фашистите започнаха много да се проявяват там. Трябва да им се даде отпор, докато са още малко.

#3 Comment By Хасан Мехмед On 25 февруари 2013 @ 13:27

Аз съм манаф. От мултикултурна толерантност, моля одупи се – обещавам да ползвам вазелин и да бъда нежен…

#4 Comment By Бай Благой On 25 февруари 2013 @ 15:02

Пуснах му коментарите на този наркоман, за да се види колко им е акъла…

#5 Comment By Бай Благой On 8 юни 2011 @ 09:00

Не бих казал, че се проявяват „много“. Златна зора имат известни позиции само в Атина благодарение на полицията която не ги закача защото не може да се оправи с емигрантите.
В Солун преди две-три седмици нашите нахлуха в офиса на Златна зора и ги „закриха“ за втори път, онзи ден в някакъв по-малък град е направен опит за фашистка демонстрация и пак са ги били и разгонили.

От друга страна проблема с емигрантите е много тежък и не трябва да се гледа едностранчиво на него. Защото този българин Атанасов, е отишъл там да работи и храни семейството си (най-вероятно защото „майка България“ не му позволява да прави това тук). А тримата джагали, които заклаха баща на четири деца и оттам почнаха погромите срещу емигрантите в Атина, са убили човека за да му откраднат видеокамера, която продали за 120 евро…

За тези проблеми е виновна системата в лицето на Държавата, която не само не ги решава, а напротив задълбочава ги, включително умишлено и Империализмът, който опустошава с грабеж и войни Третия свят и прогонва хората от родните им места

#6 Comment By inferno On 8 юни 2011 @ 09:31

Проблемът наистина е много тежък с емигрантите и скоро няма да има решение, а фашистите само това и чакат, за да яхнат недоволството.

#7 Comment By Иво On 10 юни 2011 @ 13:08

горе-долу съм съгласен с анализа ви за ситуацията в Гърция.
Да добавя 2-3 неща : говорих с приятели там – в антиавторитарните и анархистки среди не са чували за този случаай. Може би фактът е познат само на българската общност в Атина, все пак става дума за 6-7 милионен град, а може би и властта нарочно не информира. това, което ми казаха оттам е че за момента фашистите са се поуспокоили и имигрантите си се движат спокойно по улиците в центъра на Атина. От Антиавторитарно движение са понатупали преди няколко седмици отявлените фашисти от Златна зора…Онези са надраскали с цинични графити единият им социален център-скуот и са си го получили после подобаващо.
Ако успеят да намерят Атанасов ще пробват да се свържат с него.