В събота, 11 юни, Народното събрание на площад „Синдагма“ разпространи призив за блокада на гръцкия парламент в навечерието на гласуването на така наречената средносрочна програма /актуализация на Меморандума, подписан между Гърция и „тройката” – МВФ, ЕС и Евр. централна банка, по-долу за краткост „програма”/.
Новото споразумение предвижда прекомерно увеличаване на данъците, по-нататъшно намаляване на заплати и пенсии, както и съкращаване на повече от 100 000 държавни служители през следващите няколко години.

Призивът гласи:

24 часа на улицата!

Това е нашият ОТГОВОР за ПРОГРАМАТА!

На 15 юни да обградим парламента!

Сега, когато правителството се стреми да прокара програмата, нека да обградим парламента, да се съберем и да останем на Синдагма.

Всички заедно да продължим и да засилим протестните действия, които започнаха на 25 май. Следващата стъпка е общата стачка на 15 юни /сряда/. Няма да спрем докато не върнат обратно програмата.

Подкрепяме по всякакъв начин общата стачка и протестираме мирно. На 15 юни не работим и не консумираме. Координираме се с всички граждани, които искат да изразят несъгласието си с програмата, със стачниците и техните синдикати, с народните събрания по места, с протестните действия и превземанията в цялата страна. Подканваме хората на изкуството да подкрепят протеста, да излязат по улиците заедно с нас и да предадат техния нюанс. Определяме три големи срещи:

Нека всички на 15 юни /сряда/ от 7:00 ч. да бъдем:

1. Пред Парламента;

2. На спирката на метрото „Евангелисмос”;

3. На стадион „Панатинайко”.

До 15 юни „орем” Атина, за да предадем навсякъде призива на Народното събрание на Синдагма. От сега определяме борбена среща за деня, в който ще бъде гласувана програмата.

Да се чуе силно нашият глас:

ПРОГРАМАТА НЯМА ДА МИНЕ

Народно събрание площад Синдагма
11 юни 2010 г.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40