Работник загина, а друг е в критично състояние след трудова злополука в старозагорския завод „Металик“ .
65-годишния Кънчо Мотолов издъхнал тази сутрин в болница, след като паднали с негов 44-годишен колега от 10 м височина върху бетонна площадка.
Инцидентът в завод „Металик“, собственост на бащата на депутата ГЕРБ Иван Колев, станал в петък. Кънчо Мотолов и по-младият работник заварявали метална конструкция. На около 10 м височина били в кош, закачен с текстилно въже на куката на кран.
Собственикът на „Металик“ АД инж. Дечо Колев е собственик и на болницата „Св. Иван Рилски“, но работниците били настанени в държавната клиника, „защото такова е изискването на закона“, казал той, цитиран от информационния сайт stznews.bg.
Проверката на инспекцията по труда в Стара Загора установила, че се е изместил центърът на тежестта и въжето се е измъкнало от куката, без да се скъса.
Въпреки усилията на лекарите в старозагорската многопрофилна болница да го спасят, по-възрастният мъж е починал тази сутрин, съобщи директорът на болницата д-р Николай Колев.
Няма орган, който да не е увреден – разкъсан черен дроб, изпотрошени ребра, лицеви кости, череп, обясни лекарят.
По-младият мъж също бил в тежко състояние с множество фрактури и увреждания на органите. Тъй като е по-млад обаче, лекарите дават надежда, че ще се възстанови.
Двамата работници са били на трудов договор. Загиналият е работел в „Металик“ от 10 години. От завода не дадоха официална информация за инцидента, а собственикът Дечко Колев не вдига мобилния си телефон.
За случилото се семействата на двамата пострадали разбрали часове по-късно от техни колеги, тъй като никой от управата на завода не се наел да ги информира.
Според Дарик на фирмата ще бъдат съставени актове за нарушения на безопасността на труда. Разследване води и полицията.
Vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40