Над 100 местни структури на партия „Българска левица“ са поискали да се издигне кандидатурата за президентските избори на бившия министър-председател и председател на БСП Жан Виденов. Според Иван Генов, председател на „Българската левица“, Виденов за сега не е дал съгласието си да бъде издигната кандидатурата му, но е възможно да се съгласи, ако има достатъчно обществена подкрепа за това.

Бел.ред. Бай Благой. Жан Виденов е единственият почтен човек, който е бил председател на БСП от Димитър Благоев насам и единственият български министър-председател от времето на т.нар. Преход, който се опита да защити българските интереси пред имперските домогвания на Москва в политиката и енергетиката и да се противопостави на грабежа на Мафията. През зимата на 1996-1997 правителството на Жан Виденов беше свалено с държавен преврат организиран от Петата колона на Русия – БСП, ДС и Мафиотските групировки, като същите контролирано сринаха банковата система, изкуствено предизвикаха „зърнена криза“ и хиперинфлация и организираха режисирани протести в първите редици на които бяха борческите бригади и лумпени от футболните агитки.

7 thoughts on “Над 100 структури на „Българската левица“ издигат Жан Виденов за президент”
 1. Бележката на редактора е заблуждаваща. Да, Жан Виденов опита да зашитава националните интереси и е единственият след 1989та. Но хиперинфлацията и свалянето му я подготвят нашите крадци и новите ни западни другари – Сорос и (без)мозъчните тръстове които той финансира. Е.Дайнов лично е ходатайствал за среща със Сорос, но Виденов отказал. Отправяни са и заплахи от страна на Сорос за изтегляне на инвестиции. Бай Благой навсякъде му се привиждат руснаци, въпреки фактите, които повече от ясно говорят кой ни яха от 89та насам.

 2. Кихано, интелигентен и честен човек си по принцип, затова глупостите, които си написал горе ги отдавам на заблуда и неосведоменост и няма да им отговарям така както бих отговорил на някой кадесар или поръчков рубладжия.

  Сега по-важното е Жан да се съгласи да се кандидатира за да се объркат сметките и на североизточните и на западните „тръстове“ и на родните политически шушумиги…

 3. Жан дори и да се кандидатира няма да бъде избран. Ако пък случайно го изберат какво от това. Президента реално няма власт. Що се отнася до 1997ма … не ми се рови из икономическите данни за да видим какво ще излезе. Но нека напомня, че 1997ма беше азиатската криза, която 1998а се пренесе и в Русия. Така че дори има външни и то не идващи от Русия предпоставки.
  Не мога също да разбера защо никъде не се споменава за Марица Изток 2 заради която сега се вдига тока? Сигурно защото е американска. Тази седмица Енел продаде Марица изток 1 на американци. Американци ще цапат страната ни с добив на шистов газ. При това газа отива за Шеврон и я ни го продадат я не.
  Бай Благой, пак ти казвам. В момента България е западна колония! Само това дето сме нетен донор на ЕС трябва да ти говори нещо. Колко пръскаме за войници в Афганистан и Ирак, за коритото „Дръзки“ и подобни и всичко за НАТО от което не получаваме нищо! Колко печалба изтича навън към западните инвеститори и колко дълг сме натрупали към тях. Русия е бита карта! Суровинен придатък! Същата като нас, само че с ракети.

 4. Не казвам, че ще спечели, а че ще им се объркат сметките. И това би било нещо, за сега.
  Това, че президента няма реална власт е мит. Той контролира армията, три специални служби, назначава посланиците и има квота във всички ключови държавни органи и комисии.

 5. Браво,Титаните,хубав дебат! И двамата сте силно правилни! Ако приемем че Жан е свестен (все още), и ако не приеме да се кандитатира, можем ли да подозираме че отказва, защото с нищо вече не може да „подпре каруцата“..?

 6. Интересно ми е, Жан Виденов знае ли за своята кандидатура. В текста става ясно, че той не е дал съгласието си, а дали е питан изобщо? 100 местни структури са издигнали… Докато Българска Левица не си смени петолъчката от логото – levicata.org – едва ли ще получи вниманието на Жан.
  Освен това не съм сигурен, че Виденов е свален от власт от „Петата Колона“, която контролирано е сринала банковата система. Ако Виденовата зима бе съпътствана с продоволствена криза, то може би е защото тъкмо тогава сме правили завоя към дивия внос.
  Русия по това време не е била толкова капиталистическа, както е сега, че да търси политическа изгода от тогавашна България.
  100% е било дело на изнервената опозиция под западна диктовка.

 7. Пешко, чети внимателно – 100 структури са предложили да бъде издигната тази кандидатура, разбира се, че не могат да го издигнат без негово съгласие. Виденов знае, че има хора които го предлагат.

  Пешко, ясно е, че 96-97-ма, си бил малък и не помниш събитията и тяхната хронология, но ще ме прощаваш, това не е извинение за писането на щуротии.
  Има и литература по въпроса, но за по-лесно ето ти няколко ключови думички да си търсиш в Гугъл – Топенерджи, Мултигруп, Черномирдин, Луканов, Илия Павлов и др.

  Продоволствена криза зад завоя викаш…А всъщност схемата е следната – житото се изкарва от складовете, качва се по кораби, които след свалянето на непослушния Жан се прибират в българските пристанища. Изпълнителят на тази схема за „продоволствена криза“ е един обозе почивш голям бизнесмен, разстрелян като куче на бул. България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40