Ето я и поредната изцепка не премиера:
Чудесно рационално решение, гениално! Строй храмове на михаля, белки той ти реши проблемите. Нали пращим от пари и само от това имаме най-голяма нужда в момента… Здравеопазването да върви по дяволите…
Цитат: „българските православни християни имат възможност да се молят, да вярват и да имат добри пастири
Нагъл намек за овцизма на народа и за самочувствието на свръхчовек – „пастир“, което има премиера. Помислете логично – каква е крайната цел на всеки пастир, защо се грижи за своите овце? Отговор – за да ги убие и изяде. Само че сега не живеем в средновековието – премиерът не ни е нито господар, нито пастир – той е сложен да служи на народа си и за това му се плаща.
Цитат: „Правителството не брои колко джамии има в България, а колко църкви и параклиси сме направили“
На правителството изобщо не би трябвало да му влиза в работата колко джамии имало или колко църкви – да не би подвластните на другите религии или атеистите да не плащат също данъци? Това изказване на държавен служител, премиер за предпочитание на вяра е признак на изключително слаба култура, простотия и тесногръдие. Той би трябвало да служи на ВСИЧКИ, не само на християните.
Пропагандата на вяра в училище, която се опитва да натресе е пълна лудост, опасна и необмислена прищявка, заплюване върху основни човешки права. Изкуствено разделение между хората, което може да породи единствено конфликти. Просто главата ми не може да го побере – откъде му идват тези идеи?
Какво ще стане, ако Иванчо прочете някой цитат, като например Второзаконие 13:12-16 и му скимне да пребие Ахмедчо? Можем ли да го съдим, все пак така е писано в самата библия, да му се не види! Ами ако Ахмедчо прочете някакъв войнствен стих от корана?
Много често тези спорещи за това да се върнем в тъмните векове и религията да хване отново държавата в пипалата си започват със „След октомврийската революция…“, сякаш единствено заради комунизма едва ли не сме забранили на религията да ни натрапва откачените си догми насила. На запад, в другите европейски, светски държави имало ли е октвомрийска революция?
Всеки лев попаднал в духовнически ръце представлява инвестиция в будализацията на този и без това интелектуално банкрутирал народ. От това печелят единствено банда психично нестабилни средновековници с откачени схващания за реалността, стремящи са да направят лесни, лесни парици в замяна на НУЛЕВ труд с парите на данъкоплатеца, без значение вярва ли или не. Всеки излязъл от семинарията „изучен“ поп се превръща в робот цитиращ безмозъчно библейски цитати, загубил възможност да води рационална дискусия, имащ наглостта да дава неаргументирани мнения по важни въпроси, като тези за евтаназията, абортите и лечението със стволови клетки. Пророк Исая казал така, Яков казал онака – това са неговите аргументи лишени от каквато и да е логика.
Каквото пише в „свещените“ книги е закон и не подлежи на критика. Какво значи това „свещено“? На кратко – нещо към което хората имат нерационална привързаност и за което са готови да се сбият с вас, ако случайно го опорочите с критичен аргумент. Щом на дадена светиня е нужно да и се сложи епитет „свещен“ , значи има нещо гнило. Всеки който нарича дадено божество, флаг, символ, футболен отбор и др. свещено е като търговец рекламиращ продукта си със стократно по-големи хвалби, защото качеството му явно не говори само за себе си. „Свещен“ значи „Ти не си свободен да критикуваш това“. Докато има хора, които вярват в „свещеното“, неговите пропагандатори ще продължават да водят охолен живот.
И за финал ще посоча отново, че нямам нищо против вярата на когото и да било… стига да не я натрапва на другите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40