Доброволни дружинки пазят къщите си от крадци в софийското село Мрамор.
Мрамор е на 2 км от Околовръсното на София. Затова и полицията не идва често там. Униформените обаче са доволни от помощта на местните и обещават, че крадците много скоро ще бъдат заловени.
Въпреки това жителите разчитат на доброволния отряд повече, отколкото на полицията.

И с право разчитат повече на себе си, отколкото на полицията, защото МВР не брани хората от айдуци, а властта – от народа.

Остава жителите на това село, а подир тях и всички граждани на тази и други страни, да осъзнаят, че доброволните отряди не представляват притурка към полицията, на която да „съдействат“ (за какво да съдействат? за издевателство на властта над народа ли?), а са способни да поемат всички общественополезни функции на полицията, също както селските събрания – функциите на правителства.

Ако такива събрания се ръководят в решенията си единствено от здравия смисъл и от пет простички принципа (свобода, равенство, справедливост, взаимопомощ, федерализъм), това би било достатъчно, за да се нарекат анархически. Но и наличието на доброволна дружина вече издава стихийния анархизъм на обикновените трудови хора.

Може би мраморчани ще се учудят и дори засегнат, че някой ги нарича „анархисти“, но такава тяхна реакция се дължи на властническата пропаганда, която от десетилетия внушава, че анархизъм е тъкмо това, от което те страдат – от произвола, безхаберието и наглите набези на крадци. Но истината е тъкмо обратното.

Колкото повече хора го проумеят, толкова по-близо сме до социалната революция.

.

Забележка: жителите на село Мрамор спокойно биха могли да си поискат връщане на парите, които бюджетът е взел от тях и ги дава на МВР. И това би било справедливо, поне на първо време. А нататък ще дойде денят, в който ще бъдат отменени и пари, и данъци, и меверета…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40