Миналата събота и неделя, на 6 и 7 август се проведоха най-масовите протести в историята на Израел насочени срещу социалната несправедливост. На демонстрацията в Тел Авив са присъствали  на 300 хиляди души, по данни на полицията (което значи, че хората са били повече).

Протестите стартираха в края на юли, организирани най-вече в социалните мрежи,  подкрепени от хора с различни политически убеждения и което е много важно, в тях участват и палестинците наравно в евреите. Основните искания са за спиране на постоянното поскъпване на живота, намаляване на цените на жилищата и наемите и за оставка на правителството. Според официални социологически проучвания, 87% от гражданите на Израел, одобряват протестите.

Тази събота и неделя (13 и14 август) протестите продължават, обхващат нови градове, не само най-големите, включили са се десетки хиляди хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40