- Без Лого - https://bezlogo.com -

Вместо Спортакус, предизборна кампания

[1]Разбрахме от интернет за идването на популярният герой от детския сериал Мързел град и решихме да заведем и нашите хлапета на събитието пред новата спортна зала на 4-ти километър. Същото беше рекламирано в предходните дни като „Спортакус идва в София”, бяха пуснати даже някакви билети, които да се разпечатват от интернет ( с оглед на това, че цялата работа се оказа измама, резонен е въпросът, в чии ръце са данните за имената и мобилните телефони на хиляди хора?). Децата ни много се зарадваха, предната вечер заспаха с мисълта ,че ще „ходят при Спортакус” и общо взето, днес сутринта тръгнахме ентусиазирани към зала „Армеец”.

Отидохме по рано, получихме подаръци за децата ( пликче с реклами на спонсорите и по една ябълка. Другите шаренийки естествено се плащаха), застанахме пред сцената и зачакахме…

„Програмата” започна с появата на двамата водещи, Кака Лара ( тя поне си каза, че е „кака” по скоро на майките и татковците) и някакъв водещ  От никой не слушано радио (все тая кое). Опитваха се да създадат атмосфера, заработвайки хонорарите си, но това, което ми е интересно е – прибирайки парите си, няма ли поне малко да ги „смъдне”  някъде за това, че два часа лъгаха децата за „идващия всеки момент Спортакус”?

Озвучаването беше доста зле, а екипа бъркаше поредността на песните, които момиче облечено като „Стефани” пееше на плейбек – обявяват една, пускат друга и т.н.

Водещите постоянно говореха за „огромната благодарност”, която всички събрали се дължим на организаторите, „патрона на меропрятието”  Фандъкова, кметицата на Слатина, министър Игнатов, разни фирми  и др.

Малко преди „кулминацията” –  идването на Спортакус, официалните лица бяха качени на трибуната за произнасяне на „речи”, а водещите подканяха децата да им ръкопляскат (аз казах на моите да не им пляскат на тия)…

Леля Данче смутолеви нещо набързо и се дръпна назад, кметицата на Слатина беше много въодушевена и даже каза, че ще тича заедно с децата (горките и токчета) на предварително обявения „маратон” на паркинга на залата. Министър Игнатов, аз лично не го чух какво говори, защото махмурлиите озвучители бяха така добри да му заглушат микрофона…

След тях се появи и … Спортакус – някакъв голобрад здравеняк, облечен в костюм на Спортакус, плямпащ на английски, който даже и външна прилика нямаше с познатия актьор, въпреки грима.

Завъртяхме се и си тръгнахме, както направиха и много други хора. Пошла история. Ако не бяха замесени деца, можеш да се ядосаш, но след малко да махнеш с ръка – нашенска му работа.

Но да излъжеш и се подиграеш с няколко хиляди деца за да рекламираш политици в предизборна кампания, фирми и за да си продадеш джунджориите, които децата естествено „искаха” е повече от недопустимо. И всички тия псевдо-организатори, политици и чиновници дължат огромно извинение на всички които излъгаха – и малки и големи. Ако в България имаше истинско гражданско общество и истински журналисти, тия мошеници щяха да бъдат разпердушинени. Но такова обществото липсва, а журналистите обслужваха менте-мероприятието, включително БНТ.

Та така – вместо радост за децата, това на което станах свидетел днес, беше публична измама с предизборно-комерсиална цел.

 

6 Comments (Open | Close)

6 Comments To "Вместо Спортакус, предизборна кампания"

#1 Comment By Златко On 18 септември 2011 @ 22:11

БНТ, медиен партньор на събитието, твърди друго:
[2]
Едно интервю с актьора:
[3]

#2 Comment By Бай Благой On 18 септември 2011 @ 22:18

А ти чий партньор си бе ?-)))
Не виждаш ли че материала е наслагван и интервюто не е на живо.
Най-вероятно актьорът е бил тия дни в България и си е тръгнал, но понеже са хвърлили пари, си правят мероприятието-менте и после замазват медийно.
Така предполагам, че е станало, все пак ние си тръгнахме, чакам някой присъствал да потвърди, че истинския Спортакус е бил в района на залата днес.
Но дори да е бил, това не променя и запетайка от написаното в статията.

#3 Comment By Katia On 19 септември 2011 @ 17:04

Потвърждавам, че истинският Спортакус беше в залата. Снимаше се с децата и раздаваше автографи.

#4 Comment By zearendil On 19 септември 2011 @ 21:28

Може просто да е поостарял и вече да не прилича на себе си човека :)

#5 Comment By zearendil On 18 септември 2011 @ 22:19

О, да, и, разбира се ето този коментар:
[4]

абсолютно нулева организация…хайде един час че Стефани играеше и пееше добре,после излязоха да говорят Фандъкова, Игнатов и куп нереализирали се политици, изтърпяхме, после още половин час фалшивия Спортакус скачаше, добре…но когато обявиха , че който иска снимка и автограф с истинския да влезе в залата и хората се запътиха натам и там ги чакаше изненадата….представете си хиляди деца и родители натъпкани в тунел пред десетте врати на залата…от които беше отворена само половин..!! ? да, правилно сте ме разбрали, едното крило на едната врата, около метър широко….бях изумен….децата се задушаваха,хората роптаеха и молеха да ги пускат заради децата… охраната се смееше и ругаеше хората….да, точно така…бях до един от охраната, които на воплите и виковете на хората да отворят поне другата половина от крилото се смееше и викаше блъскайте се навън, а не навътре….някакъв организатор им казваше не говорете така, това са деца, отворете поне другото крило, а те му отвръщаха не ни учи как да си вършим работата…не ви се вярва нали…чудо е че се размина всичко без по-сериозни инциденти….имаше хиляди малки деца, бебета….половин врата на фона на огромната зала и десетките други врати, хилядите приказки и позьорщина преди това….гротеска…г-жо Фандъкова, не се изненадвайте че тези хора, които бяха там няма да гласуват за Вас на изборите… вие бяхте лицето на това събитие, което завърши с толкова нерви и псувни…тотална излагация , пример за черен ПиАр…а жалкото, наистина жалкото е, че на Вас съм сигурен не ви пука затова….ако бяхте наистина градоначалник на място щяхте да се позаинтересувате как е преминало цялото събитие, да уволните неадекватните и самозабравили се охранители, или ако са фирма да им отнемете лиценза и да се извините публично на родителите и децата…но Вие разбира се няма да го направите….

#6 Comment By Бай Благой On 18 септември 2011 @ 22:49

Еми…горе си е написано, пошла история. Вече никакви такива, Спортакус по телевизора или на двд-то. То човек пишман да стане…