Мутри убиха човек. Но този път резултатът беше удивителен – съселяните му се вдигнаха в негова защита.
Стотици хора се събраха пред дома на самообявилия се за цар Киро, за да му потърсят сметка за злодеянията. И полицията си свърши работата – опази го.
Септември почти заприлича на май. Но приликата свърши дотук.
Загрижени патриоти решиха, че е дошло времето да решават „циганския въпрос“. И скочиха срещу махалите. Полицията пак си свърши работата – спря „анархията“ по улиците.
Не че на полицията ѝ пука за циганите. Или за Кирил Рашков. За политиците обаче е важно нищо в България да не се случва без позволение – нито хората да потърсят сметка на мутрите, нито лумпените да дразнят мирните граждани. Щото току виж мирните граждани решили, че трябва сами да си решат проблемите.
Какво щеше да стане, ако полиция си беше кротувала? Киро щеше да се търкаля нейде пребит или убит. Да кажем, че същото сполети и последния циганин у нас (макар че по-вероятно е да сполети няколкото хиляди пишман патриоти, които ходят да правят „мирни протести“ посред нощите в циганските махали). Драстично ще намалеят кражбите от изоставените къщи по селата. Драстично, но временно, ще намалеят просяците по улиците. Ще намалеят малко изнасилванията и убийствата (да, наистина, заинтересувайте се, малко ще намалеят).
Но за сметка на кого? За сметка на половин милион убийства (да се надяваме, че на повечето турци ще им се размине). За сметка на окончателното оскотяване на един народ, който уж бил дал нещо на света.
И за какво? За да останат само българи клошари. За да работят само българи в боклукчийските камиони. За да събират само българи изхвърлените отпадъци. За да продават само българи наркотици в училищата. За да палят само българи гуми в полето. Или си мислите, че всички тези неща ще изчезнат?
По нашият край пропищяха от някои цигани. Много крадат, предимно изоставени къщи. Дори крадат от стари хора, които са си у дома. Сигурно на селяните ще им олекне, ако циганите ги няма. Или ако си намерят доходна работа. Тогава от изоставените къщи ще краде само местният тарикат, чист българин, който плаща на едни други чисти българчета, да вадят кабелите и да му ги носят. Вярно, поне на дядовците, които си живеят в къщите, ще им олекне… малко. Защото внуците им няма да дойдат да ги видят. Нито пък някой ще влезе в изоставените къщи – ако циганите не откраднат кабелите, бурените ще ги прокъсат след двайсетина години. А хората ще все така ще си скъсват задника от бачкане, ще гласуват за новите-стари господари и ще псуват, като ги тъпчат мутрите. Само че тогава няма да ги има циганите, за да се оправдаваме с тях. Ще трябва да потърсим някой друг… в огледалото.
One thought on “Циганите в огледалото”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40