Листовката прочетена на пловдивската акция, плюс видео.

 Мирен протест:

– за реална демокрация;

– за „прозрачност“ в политическите решения;

– за край на антинародната капиталистическа политика;

– за правото да работим и работниците да притежават реални права.

Ние, трудещите се, почти-уволнените, безработните, хора – уволнени или на път да си загубят работните места, студентите, емигрантите, пенсионерите, прекфалифициращите се, недоволнтеи от условията си на живот – днес тръгваме по улиците на Европа и света, за да демонстрираме мирно нашето недоволство и да издигнем своя протест срещу сегашната политическа, социална и икономическа система, която ни подтиска; която никога не ни е служила и никога не е представлявала нашите интереси!
Настоящите политически и правителствени методи са основани на фалшива демокрация, при която решенията са приети зад затворените врати на парламента, министерските офиси и международните агенции, без достъп на широките народни маси до контрол над институциите; институции, които днес са напълно обсебени от финансови и икономически интереси; институции, които не притежават каквато и да било загриженост към обществото и природната среда; институции, които създават и развиват единствено неравноправие, мизерия, бедност, всепланетна и тотална загуба на човешки права.
Това не е демокрация!
Искаме да участваме в реална демокрация, в която масите ще имат право на глас и ще участват активно в процесите на взимането на решения.
Искаме демокрация, в която обществените длъжности ще се заемат от достойни граждани, които ще отстояват нашите интереси и благоденствие.
Искаме реална демокрация, която не дава привилегии за богатите.
Искаме прогресивно облагане на доходите и прозрачна данъчна система, при която благата ще са справедливо, равноправно и равномерно разпределени между всички и здравната система ще работи еднакво за всички.
Искаме демокрация, към която всички ще допринасяме честно и безвъзмездно, в която всички граждани ще имат гарантирани права и задължения.
Искаме демокрация, в която тези, които злоупотребяват с правата си или извършват финансови престъпления, ще бъдат държани отговорни, чрез независими съдилища в обновена юридическа система.
Искаме демокрация, при която формите на политика ще биват гласувани с пълното разбиране и участие на масите, в зависимост от тяхното желание.
Ние не приемаме днешната криза като неизбежна. Ние настояваме за обяснение как се случи тази рецесия; как и на кого я дължим и кои са законите, които принуждават бедните да плащат за разкоша и дълговете на богатите.
Хората не са „еднодневки“ и с техния живот не може да се разполага в зависимост от борсовите търговски спекулации или от финансовите интереси, които ни принизяват и превръщат в обикновена „стока“ …
Конституционните принципи са напълно изопачени и преобразени чрез мерки, които правителството ни налага след споразумения със Световната банка, Международния валутен фонд, Европейския съюз и Европейската банка, които доведоха до загуба на права на трудещите се, разрушаване на здравеопазването, общественото образование и култура, базирани на тотално сбъркани икономически теории.
Природните ресурси като водата, другите стратегически сектори, като енергетиката, са собственост на народа и те не трябва да бъдат частна собственост. Демокрацията се опорочава, когато трудът, образованието, здравето, жилищната политика, културата и благоустройство са привилегии за някакъв тесен кръг бизнесмени, или просто са им подарени държавни активи, а народът е останал без всякаква полза от тези действия, които ощетяват интересите му. Частната собственост е обявена за неприкосновена, а обществената собственост е в ръцете на богатите и техните партии.
Качеството на демокрацията се измерва с това – как са задоволени нуждите на хората. Днес демокрация НЯМА!
Днес ние казваме: СТИГА!
Днес Демокрацията излиза по улиците.
Излезте и вие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40