Без Лого: Милен Илиев е име добре познато в средите на младежките леви и активистки групи, но сега като кандидат за общински съветник е нужно да се представи пред по-широката аудитория. Затова да започнем с няколко думи за теб в личен план и като политически активист.

Милен Илиев: Активно участвам в антикапиталистическото движение от 1997 година. Сега съм на 30 години. Преминах през различни организации. През 2008 година посетих Пхенян – КНДР, където завърших политическо-философски курс. Наученото и видяното от мен още повече затвърди революционното ми убеждение в правотата на делото на социализма, комунизма и самостоятелността.

Защо реши да се кандидатираш за общински съветник в предстоящите местни избори в София?

Кандидатирах се, за да помогна с каквото мога в поредния и, сигурен съм, не последен, опит на революционерите да направят макар и малък пробив в системата на псевдоелита, в името на доброто на народа

Макар формално да си в партийна листа, ти водиш самостоятелна кампания и можем да те наречем по-скоро кандидат на неформалната левица, а защо не и на гражданското общество. Кои са хората, които те подкрепят в тази кампания, какви са основните ти послания и към какъв кръг избиратели са насочени?

Листата на Партията на българските комунисти (ПБК) е единствената на революционната левица в тези избори. Мисля, че ме подкрепят активистите на много и най-различни прогресивни политически групи, но за по-голям пробив е необходима подкрепа от широките маси. Посланията са насочени предимно към хората на труда и въобще към потърпевшите от капиталистическата тирания. Мисля, че богаташите имат монопол във всички властови и обществени сфери, който трябва да бъде пораздрусан. А крайната цел на всички тези действия е окончателното събаряне на колониално-богаташката диктатура, заменяйки я с истинска народно-демократична власт.

Град София (не само, разбира се) е в плен на партии, фирми (български и чужди) и престъпни групировки, които не спират да крадат милиони. Как можем да отвоюваме града си от тях? Докога най-важните обществени услуги (транспорт, енергоразпределение, водоснабдяване, топлофикация), вместо да правят живота на хората по лек, ще пълнят бездънните джобове на фирми, посредници и корумпирани типове?

На първо място е нужно ликвидиране на концесиите и общинско управление на всичко, както и драстично увеличение на общинските данъци за богаташите, но това се постига, като се преборим с апатията и неверието на хората в собствените сили. Само организираната, единна и сплотена борба ще доведе до реален резултат. Ще се радвам, ако макар и малко моето лице допринесе за поразбуждането и сплотяването на хората

Докараха хората дотам, да са принудени да стоят на тъмно и студено, защото не могат да си платят сметките и да пътуват „на страх” в автобуса, защото нямат пари за билет . Но понеже това не стига, никой гражданин няма капка сигурност, че той или близките му, няма да станат жертва на разни криминали и лумпени, т.нар. дребна престъпност, на която МВР реално не противодейства, защото нейните набези не засягат тези, които се движат с бодигардове и живеят зад високи зидове в изолирани квартали. Какви са твоите предложения за да живеем в град,  по-сигурен за обикновените хора?

Единствено самоорганизацията в групи за самоотбрана по места е отговора, с правомощия разбира се под формата на общинска охранителна фирма например. Има достатъчно права за охрана по закон и организиране на як ,,терор” за всички злодеи.

Като млад човек си наясно с проблемите на връстниците си в София. Като кандидат за общински съветник, какво ще кажеш или предложиш на младежите, които са безработни (по последни данни за страната,всеки четвърти под 30 години е безработен), нямат жилище или ще дочакат децата им да бъдат записани в детска градина … за абитуриенския бал?

Максимални възможности да се разгледат за разкриване и възстановяване на производства в София и обработване на огромния брой пустеещи земи в Софийското поле. Много важно е да се проведе широка кампания срещу марихуанно-предизвикваната апатия у младите хора.

Не малко политикани се опитват да спекулират и извличат дивиденти от циганския  проблем, включително и на тези избори. Какво мислиш по този въпрос, какво е решението на проблема според теб?

Няма цигански, а национален проблем, предизвикан от системата.

Избори или не, пред хората и организациите, които искат  България да е свободна и социално-справедлива , вместо бардак и мафиотска кочина (каквато е в момента), повече от всякога стои въпроса „какво да се прави”. Твоето виждане?

За да освободим страната от чуждо иго и капиталистическа тирания, е необходимо сплотяването на всички патриотично-революционно настроени сили около обща идея – платформа в една дисциплинирана боева организация с авторитетен, честен и достоен доказан вожд, способна да обедини и мобилизира мнозинството за решителна борба срещу тиранията. Друг път няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40