Мислех, че съм виждал всякакви идиотщини в политиката, но това което се случи днес в Гърция, би всичко. Ей такива малоумници не бях виждал – изтрепаха се помежду си.

Хлапаците чернодрешковци, които се мислят за големи революционери и смятат, че с павета и коктейли Молотов ще свалят системата, са ясни. Те ще бъдат обвинени, че са провокатори, но не е така, те са глупави и нетърпеливи (което не е извинение).

Истинските провокатори са тези, които днес  охраняваха вместо полицията гръцкия парламент – полицията се беше изтеглила на подстъпите на сградата, а по нареждане на ръководството си, членовете на младежката организация на компартията, снаряжени с каски и стикове  бяха образували кордон около същата тази сграда в която, в същия този момент се гласуваше закона, който ама наистина ще им разкаже играта на всички гърци – сега в социално отношение, гърците вече ще станат по зле и от българите дори, а ние знаем какво означава това…

В гръцкото общество, по своята ретроградност и реакционност Гръцката комунистическа партия спокойно може да си съперничи с православната църква. Гръцките сталинисти са такива малоумници, че единственото спасение от тях е да бъдат пратени в Сибир, където ще се чувстват екстра и ще могат да си правят кордони колкото си искат….

А ако тези 4-5 хиляди здрави момчета, които днес в един момент ( още продължават) си чупеха главите с прътове, едните с черни, другите с червени знамена, бяха тръгнали срещу който трябва, можеха да смажат не гръцките, ами всички части за борба с  безредиците дето ги има по света…

Толкова съм разочарован, че не ми се пише. Стачката се провали, изгубихме Гърция, глобалният капитализъм спечели победа в тази страна, но нека това да е обица на ухото за всички…

Повече няма да качвам материали за Гърция в сайта.

Толкоз…мамка му.

п.п. За капак на всичко, сега прочетох, непотвърдена още информация, дано е слух, че най-вероятно има жертва при сблъсъците, не се знае от коя страна…

13 thoughts on “Не ми се пише….”
 1. Строителен работник на 53 години, член на комунистическия профсъюз ПАМЕ е починал от инфаркт в болница в Атина. Според официалното медицинското заключение, причината за инфаркта са полицейските сълзотворни и задушливи газове.
  Това обаче по никакъв начин не намалява вината на маскираните псевдо-революционери и на сталинистките идиоти, първо за смъртта на този човек и второ, че беше провален стохилядния протест, който днес трябваше да прати на майната им и Попандреу и Тройката, а оттам и целия скапан Европейски Съюз…
  Позор!

 2. Недей така да съдиш нещата отстрани. това не се случва за първи път и ако тук можеш да обвиниш „халапаците чернодрешковци“, то какво ще кажеш за ситуация като този на протестите срещу междзународния панаир в Солун през спетмеври 2008 – тогава същите ПАМЕ и същите ККЕ преградиха пътя на целия блок на Антиавторитарно движение и не искаха да ги пуснат до мястото на протестиране/площада пред сградата на панира, където пермиерът изнася реч/. Кои са те, че да казнат окй къде да протестира ? И тогава стана боят, но за щастие бързо приключи и нямаше молотовки и такива работи. Антиавторитарно движение обаче не могат да бъдат обвинени в нетърпеливост и хлапашко насилие, защото никога не са действали по начина по който действат т.нар. „анархисти“. Така че явно проблемът е в гръцките сталинисти, които жалко, че съдържат в редовете си много честни, отрудени, но заблудени хора….Един ми говореше колко яко било в Северна Корея – и това са възрастни хора, които със сигурност не употребяват наркотици !? Не ми се мисли просто, колко трябва да ти е промит мозъка и колко далече от реалността.

 3. Четох по темата и съм отвратен. За пореден път всички видяха истинската същност на „червените фашисти“.

 4. KKE i PAME pokazaha, 4e sa skritiq koz na PASOK i kogato e nujno 6te se pritekat na pomosht za zapazvane na statukvoto. Nqma da se u4uda, ako napravqt i koaliciq. Tova e poredniq primer v koito se vijda chervenite che bolshevikite ne sa nikakvi revolucioneri

 5. Иво, никой не го интересува, какво е станало някъде си през 2008г, нито пък го вълнуват отношенията между Антиавторитарното и блекблокаджиите…

  И за си мисля за договорка. Преговорите Попандреу – Самарас, за широка коалиция между Пасок и Нова Демокрация, пропаднаха точно в навечерието на стачката.
  Сега на Пасок им остана само Компартията. Ако се стигне до коалиция, ще лъсне сделката – ККЕ провалят протестите в замяна на влизане във властта. Това поне ще разобличи сталинистите пред цялото гръцко общество като контра-революционери и предатели, каквито са си.
  Иначе, за услугата, която им направи, компартията заслужава орден „Класов изменник“ първа степен, както от Попандреу, така от Барозу и най-вече от международното банкерско-спекулантско движение, което е истинския господар на Гърция.

 6. сталинистите са виновни, че дрогираните анархофашисти са ги нападнали. червените момчета трябва да свалят прътовете и да се оставят да бъдат допребити

 7. „Червените момчета“ трябваше да насочат прътовете в друга посока, а не да пазят спокойствието на Хунтата на Попандреу.
  А и в гръцката политика трябва да се внимава с „етикетите“, защото вчера против ККЕ са се били и „червените момчета“ от ЕЕК (троцкисти) и други крайно леви групи, както и радикално настроени синдикалисти.
  Миналата година (или по миналата) пък в Солун едни анархисти (Антиавторитарно движение) препълниха болниците на града, пребивайки от бой други анархисти (чернодрешковци). Тоест кашата е пълна, идиоти има във всички организации и идеологически направления…

 8. Най-сетне да се случи нещо такова, което да отрезви нещастните протестиращи. Крайно време бе, да се разбере, че за да се направи крачка напред в името на всички, е необходим съвсем друг подход. Трябва да се прекратят протестите, те са безплодни и опияняват младите в идеята да „революционират“. Масовото население на Гърция, България и т.н. е обработено от години. Тези хора робуват на овчи предразсъдъци и показват логичното овче поведение по улиците. За раждането на истинска социална промяна не може да се разчита на бунтари с дрезгави гласове и байряци. Без значение дали са се били срещу полицаи или свои или преоблечени полицаи. Това трябва да спре да интересува хората.
  Най-важното, което всеки от нас трябва да прави, е да продължи да се образова и да образова тези около него, да се просвещава и да просвещава околните. Да запознава семейството си и приятелите си. Да анализира пропагандата пред околните. Да се зареди с търпение и да се научи да разбира околните. А не да вика лозунги в лицето им, не да тика трансперанти пред камерите, не да крещи като луд и да рита кошчета по улиците. Същата тази осъзната или неосъзната агресия е била каталист при оформянето на расизма, фашизма и капитализма.
  Скоро в Гърция ще опрат до партизанско движение (някой ще каже, че вече има такова) и до мандри. Едни ще ги намразят, други ще ги заобичат – това не е правилния път според мен, обаче. Минали сме по него май, и Куба и Бразилия. Резултата? Резултатът е бледи спомени.
  Истинският проблем, с който революционната мисъл трябва да се справи е просвещението.

 9. Интересува го дотолкова, доколкото такива случаи са прецеднет. Споделям информацията не за да взъхвалявам Антиавторитарно движение, а за да покажа, че те, които имат съвсем различен подход от „качулатите“ и като начина действие, и като мислене, също имаха проблеми със същите качулати „чернодрешковци“. така че явно проблемът не е в анрахистите, а в сталинистите от ККЕ.

  П.С. Бай Благое, не давай едностарнчиви инфромации. това в солун кой кого изпартил в болница не забравяй, че си имаше причина и тя беше че т.нар. белкблокаджии, които са всъщност непълнолетни пънкари преди това успяха да вкрат в болница хора от почти всчики серизони анархистки групи от града и да ядосат всички. така че не само Антиавторитарно, а и останалите анархисти решиха просто да с9ложат край на пънкарския им скуот в който се криеха след вяска тяхна „акция“. Атаката срещу тях беше от ВСИЧКИ останали анархисти от солун, вкл. и от такива които имат проблем с антиавторитарно. Така че проблемът ясно се вижда, но това е друга тема.

 10. Какви погрешни информации бе Иво? -)))
  Това, което съм написал е, че анархисти са се били помежду си, както и марксисти се бият по между си, всеки се бие със всеки, а всички тия заедно бият Златната зора. Но сега на карта беше заложено нещо много повече от партийни и фракционни боричкания, а именно съдбата на по-голямата част от народа за десетилетия напред и цялата гръцка радикална и не токова радикална левица, не се оказа на висотата на момента, това е.

 11. Просто всяко нещо си има обяснение, не е просто хаос. но както и да е.
  Между другото човекът е загинал от аздушливите газове ан полицията. това е последното официално становище.

 12. Pesno, с такива духовни революции колко човека ще събереш-10-15. С този подход може да направиш революция след векове и пак не е сигурно. Стига сте писали глупости. Няма ли действия на улицата ще си останем едни дървени философи. Браво на гръцките другари! Те се борят достойно!

 13. Ето уличната революция до какво довежда, инферно . Ако си За гражданска война (защото точно такава провокира всеки протест), тогава не бих гласувал за теб и не бих излязъл на улицата.
  В какво ме превръща това? Страхливец, друговерец или прост човечец? Как би ме нарекъл един твой съмишленик, когато му кажа – няма да изляза на протест, защото имам друго мнение за нещата. Аз веднага ще помогна с отговора: бих бил заклеймен като защитник на системата и враг. Бих бил наречен пасивен и объркан, галеник на държавническия апарат, който не иска нещата да се променят.
  Така би ме охарактеризирал някой знаменосец от уличната чета.
  Още нещо, аз не искам да събирам хора около себе си и да им чета беседи. 10-15? Дори и толкова не мога да събера. Надценяваш ме, но надценяваш и ефекта на улицата. Както виждаш и 20 000 и 50 000 не могат да обърнат нещата. До момента Гърция бе просто новина в новинарските емисии. Скоро и това ще отшуми, защото съм краен песимист, когато стане въпрос за стачки и масови протести.
  Отново ще го кажа: Хората, общо погледнато, не разбират… Не им е ясно защо протестират, каква система борят и срещу кого викат. Съзнанието им не е бистро, а замъглено. Стачките и походите не дават яснота, те само подстрекават. Привличат внимание, но не разбулват мистерията. Имам двама познати, връстници, които с удоволствие спорят по земните въпроси и гордо заемат политически позиции, но за нищо на света не биха обяснили на чужд човек с разбрани и спокойни думи – защо. Биха му се скарали, нахокали и т.н. Дори да мислят правилно и човечно, те не могат да предадат чуството на друг. Те не са проводници на знание и просвещение, а „старшини-ментори“. За мен, лично, не е достатъчно един да каже: няма хляб, и да тръгнат всички да се бият за хляба си. Това е групов егоизъм или с други думи гастро-нарцисизъм. Ето едно мини-доказателство на думите „храната праи борбата“. Да, хлябът е фикс идея в гръцките протести. Доходите падат, залъкът се рони на малки залъкчета. Но гражданското неподчинение не е решението. Хората трябва да се преборят със своите страсти на първо време…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40