4 thoughts on “Първия ден от „стачката на всички стачки“, днес битката продължава”
 1. Odobriavam protestite na vizantiicite!

  Ne mi e obache iasno – zashto policaite sa vinagi protiv protestite…
  Te ne sa li i te na toia hal.. rodninite im ne gi li „optimizirat“…
  Kakvi sa tia .. sushto hora…
  Nashite v BG ne izglezhdat po-razlichno..

 2. Полицаите имат мисия – да опазват реда. И в капитализма, и в социализма и в която и щете демокрация или амазонски матриархат, тази клика е задължителна. Друг е проблема, обаче.
  Всеки протест създава предпоставки за нарушаване на реда. Полицаите са държавни служители с нормални заплати и бонуси в Гърция. Тук при нас Цецко също се опитва да им вдига статуса, за да слушат него а не да слушат улицата. Полицаите често не могат да се справят със ситуацията и затова се викат за подкрепление специални части от футболни агитки и изперкали фенове на съмнителни формации, между които има разбира се и полицаи. Първите такива групи се оформят в Англия още по времето на пънк-движението след 70-та. И досега съществуват, палежите в Лондон бяха тяхно дело. Наричат ги CHAVS. Това са безработни младежи с ниска култура и агресивно поведение, които лесно се събират в клубове, спонсорирани от властта. Забележете, между тях има и негри и руснаци емигранти. На последните протести в София имаше една бледа поява на такива. CHAVS в Англия получават средно по 200 паунда на седмица, ако участват в размириците и трошат и бият определени цели. Същата е ролята на техните колеги на Синтагма, същата е и в София. Няма да се учудя, ако скоро си сформират и синдикат. Тези групировки се дресират с пари и материали – спрейове, фанелки, знамена и дори кубинки. Така с тяхнята поява полицията се отдръпва и съмненията, за това кой е предизвикал стълкновението се тушират някъде из тъплата, а често се прехвърлят върху опозиционните групи.
  Ултраси можем да ги наречем в България. Един ден могат да са от БСП, друг ден да са пенсионери, трети ден да таксиметрови шофьори, тираджии или кравари. Това са инструменти на властта, наши синове и своеобразни полицаи по призвание.
  Ако си спомняте часовете по история: по времето на турското робство османската власт създава еничарите. По същото подобие сега но на друг фронт – въпросните изкукали младежи.

 3. Много добра забележка! Несериозно е да приписвам всяко трошене на провокатори, прав си. А какво ще кажеш за трошенето от истинския протестиращ. Колко сериозно е това и до какво води? Защитаваме ли официалното трошене и обругаваме ли провокативното трошене?
  Трошенето не е белег за здраво мислене, както и да го погледнем. В училище трошат чинове, късат учебници и драскат по стени, защото това е формата на протест, която изниква като първи сигнал. Като се сетя – и аз съм правил такива неща, глупака… Еми че то, както виждаме нещата не се променят и при отрасналите. Съборен мавзолей, свалени петолъчки и изрисувани паметници. Счупени витрини и опожарени коли… Да, интригуващо (сеирджийско).

  Медиите са гладни за такива сладки новини. Именно трошенето възпита все още неосъзнатите съмишленици на СДС и ги превърна в осъзнати строители на капитализма в България. Счупи ни хатъра това трошене.
  Хатър – (от турски – кеф, гордост, благорзаположение)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40