Полубожеството Антон Кутев загуби 4 от 5-те червени общини в Силистра

Някои казват, че гениите се раждат веднъж на столетие. Други пресмятат, че уникалните дарования се пръкват веднъж на 50 милиона души. Мене жокер ми не требе, я го знам – на „Позитано“ 20 гениите се срещат в съотношение 1 към 21.
Нали бе, Кутев?

Неговият неземен талант ми се наби в очите, още когато прочетох статията му „Властта като божествен перформанс“, публикувана на сайта на БСП. Антон Кутев я нарича също „наркотикът на боговете“. „Хубавото на политиката е, че чрез нея човек може да реализира мащабни проекти. С политическата мощ можеш да променяш видимо света на другите. Тази мощ е истинският наркотик на властта“, напътства председателят на Областния съвет на БСП-Силистра. Според него „на българския Олимп, посред жълтите павета, се подвизават няколко десетки „божествени” създания, които практикуват уникалния перформанс – творене на история“. Тези „богове“ имали ясно съзнание за мисията си на политици и били готови да творят ИСТОРИЯ. „Тези хора са от нашата религия“, заключава медийният секретар на партията.
Повърхностният читател би си помислил, че това е самобитен опит за класово делене на хората – на богове и на простосмъртни. Или пък – учредяване на някакъв многобожнически вакхански култ от производител на женски гащи, случайно попаднал в политиката.
Ако за овехтелия Маркс религията бе опиум за народите, то сега ни бе сведено свише, че властта е наркотикът на боговете.
Нали, бе Кутев?
Топлата връзка на червения депутат с древногръцките богове на Олимп находчиво бе уловена от вестник „Труд“, който го кръсти „Червената Касандра“ заради блестящите му врачувания по време на пресконференциите. В бъдещето тъмно той гледа ясно, ама за него не се останали скрити тайни и в паралелната реалност.
Оня ден Антон Кутев пак пророкува: „Абсолютно съм убеден и го казвам най-искрено, че ако това ръководство на БСП си беше подало оставката през 2009 г., сега партията нямаше да е в позицията, която се намира. И нямаше да е в по-добра позиция. Тогава положението щеше да бъде много по-подобно и приличащо на онова, което се случи в десните партии. Ако тогава се бяхме подали на натиска, нито щеше да е ясно дали щеше да има същите резултати, нито щеше да е ясно дали щеше да има една БСП“.
Трудно е да се проумее чалъма на врачуващия областен председател на БСП-Силистра – дали сънува, дали лее куршум, или хвърля боб, или мята карти таро, или гадае по вътрешностите на опечена гугутка.
По отношение на действителността можем да се доверим само на недотам достоверни данни – като резултатите от изборите например.
Нали, бе Кутев?

До оня пет от седемте общини в Силистренска област бяха червени – Силистра, Тутракан, Алфатар, Кайнарджа и Ситово. Областният център цели три мандата се управляваше от Иво Андонов, който първоначално бе издигнат от ПД „Социалдемократи“, впоследствие се явяваше като независим, но така или иначе бе припознат от БСП. За зла беда Андонов реши да скъса с кметската кариера и да се посвети на частния си бизнес.
Затова в Силистра на първия тур кандидатът на Социалистическата партия Тихомир Борачев остана трети – 22,53%. В другия червен бастион – Тутракан номинираният от БСП Иван Чокоев получи 18,09 на сто от гласовете и също не се класира за балотажа. И в двете общини победи ГЕРБ.
В Алфатар червената кандидат-кметица Нели Маринова загуби на втория тур от шефката на ловната дружинка Йорданка Узунска от НДСВ. В община Кайнарджа като че ли беше най-забавно – в началото на юли конференцията на БСП подкрепи кандидатурата на досегашния кмет Любен Сивев. В края на месеца обаче Сивев с фанфари премина в ГЕРБ. До края на септември червената партия така и не съумя да издигне кандидат за кмет в Кайнарджа.
Единственият социалист, който бе избран за общински кмет, е дългодишният управник на Ситово Николай Неделчев. За капак БСП загуби позициите си в селата в Силистренска област и остана едва с петима селски кмета.
Сметките показват, че Позитанската врачка оня ден загуби четири от петте червени общини. Звездите обаче му говорят, че ако Станишев и неговата свита си бяха подали оставките през 2009 г., сега БСП нямаше да я има, щеше да е смачкана и разбита.
Ама боговете на „Позитано“ 20 много сладко са се надрусали…
Нали, бе Кутев?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40