Текста на декларацията на „Революционна борба“, прочетен и разпространен в първия ден на съдебния  процес срещу тях, 5 октомври 2011г.

Исторически документирано  ( и отразено от медиите)  е , че атаката на Държавата срещу „Революционна борба”  и нашите арести са пряко свързани с налагането от страна на Тройката (ЕЦБ, ЕК, МВФ)  и правителството на ПАСОК на нова Хунта над гръцкото общество с меморандумите за васална зависимост на страната към Транснационалния икономически и политически елит,  които социал-фашисткото правителство подписа извършвайки  преврат по военен маниер .

 Оттогава, Гърция  навлезе в мрачен период на безпрецедентно варварство от страна на Капитала и политическата класа, които се опитват да оплячкосат цялото обществено богатство  експлоатирайки  без милост труда на непривилегированите и онеправданите. Най-голямата криза, която днес тресе  капитализма и пазарната икономика, се отрази негативно както на политическите, така и на социалните основи на които се крепи представителната демокрация. Оцеляването на днешната икономическа и политическа система минава единствено през евтаназия на по-голямата част от населението…

Повечето хора вече разбират това и както споменахме в нашето политическо послание  до обществото, в което  поехме политическата отговорност за участието ни в „Революционна борба”, днешната ситуация в Гърция е сравнима единствено с окупацията от нацистите през Втората световна война.

Днес, година и половина по-късно, делото срещу „Революционна борба“ съвпада с официалния крах на гръцката държава. Спирането на плащанията в страната е факт. Процесът към фалит е в ход и скоро ще бъде окончателен и по наше мнение – това е посочено в предишния текст – накрая ще бъде неконтролируем.

Действията на „Революционна борба” , извършени с точни политически характеристики и по социални и класови критерии, днес до голяма степен се оправдават от политическата действителност  в обществото – нужно е незабавно да се премине в настъпление и организира атака , дори въоръжена, срещу икономическото и политическото статукво.

 Необходимостта от въоръжена пролетарска контраатака срещу прогнилата система, не е теза  единствено в текстовете на „Революционна борба”, а е завладяла умовете и сърцата на все повече хора, тъй  като е единствения начин да се отървем от съвременната диктатура на Държавата и Капитала, да излезем окончателно от кризата и да спасим човечеството и природата от безмилостната експлоатация на Транснационалния елит.
Нашата борба има и още една страна  – периода на плен в клетките на Режима. Ние никога няма да спрем да се борим срещу съвременния тоталитаризъм, срещу капиталистическата система и срещу представителната демокрация. Ние никога няма да спрем да пропагандираме, дори и зад решетките, за необходимостта от Социална революция.
В този съдебен процес не „Революционна борба”  е тази, която ще бъде осъдена. Това ще бъдат  системата и нейните марионетки.
Ще стане ясно, че всичко което нашата организация е извърши е било необходимо за да се противодейства на атаката на Режима срещу непривилегированите и е оправдано от гледна точка на борбата за Социална революция.

„Революционна борба” не е терористична организация, такова е социал-фашисткото правителство на ПАСОК  и политическата върхушка, които организираха и реализираха най-бруталната терористична атака срещу обществото.

Световният икономическият елит, най-жестоката терористична банда, която е съществувала някога , изсмуква кръвта на народите и увеличава богатството си чрез  масови и систематични убийства на излишните за тях хора – те ще бъдат съдени!

Системата и всички и нейни слуги , които представляват  Глобалния капитал – те ще бъдат съдени.

Днешната  икономическата и политическа система ще бъда изправена на подсъдимата скамейка и ще и бъде търсена отговорност  за най-големите престъпления, извършени някога в човешката история.

Година и половина по-късно, ние сме тук, по-силни, непокаяли се и горди от действията на Организацията и политическия избор за въоръжена борба, който направихме.
„Революционна борба” е жива и е неразделна част не само от гръцкото, но и от европейското и световното революционно движение.

Те не успяха да ни огънат, те никога няма да успеят да ни пречупят.

Накрая, победата ще бъде наша!

Вечна памет на другаря Ламброс Фундас, член на „Революционна борба”!

Да живее Социалната революция!

05.10.2011г.

Пола Рупа, Никос Мазиотис, Костас Гурнас

Превод : Инферно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40