София, 11.11.11.

Имаше повече хора отколкото на 15 октомври, отново имаше и настроение и активност на микрофона, за съжаление липсваше видео стената. Общо взето добре – след първите малко несигурни крачки на инициативата за Пряка демокрация, тази от 11.11.11 беше по твърда и по широка. Чакаме информация за това как са минали протестите по провинцията ( браво на Велико Търново), но дори и символична да е била посещаемостта, имаме  едно положително начало. Все пак това е първи опит за координирана гражданска акция в национален мащаб.

Сега, пред това ново обществено съпротивително движение, стои задачата да излезе от интернет и да достигне реално до хората, които ще упражняват тази пряка демокрация. И това достигане не трябва да бъде посредством масовите медии. Трябва да се подобри координацията между активистите и симпатизантите на инициативата и организацията на отделните акции.

Друго, което смятам за много важно – целта на тази глобална инициатива не е да заглади ръбовете на системата, а да я премахне или преодолее – тоест движението твърдо трябва да заяви своята антисистемна  и антикапиталистическа  насоченост.

Имам и още снимки, но се оказа, че не стават. Ако някой иска да види снимки и видео, в Индимедия са качили:

http://bulgaria.indymedia.org/article/38123

Етикети: , , ,
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

4 коментара

  1. Pingback: angry

  2. Pingback: pesho

  3. Pingback: Бай Благой

  4. Pingback: angry

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40