Ето я публикацията в „руско-израелския“ сайт от 05.01.12, която вчера и днес стана причина за десетки истерично-апокалиптични заглавия в българските печатни и електронни медии на тема „тероризъм в България“.

http://izrus.co.il/obshie_novosti/news/2012-01-05/48455.html

К годовщине ликвидации высокопоставленного чиновника „Хизбаллы“ Имада Мораньи (12 февраля), ливанская группировка может готовить крупный теракт против израильтян в болгарской столице – Софии. Агентурная информация передана израильскими службами безопасности болгарским коллегам, сообщает Walla!.

Ето и публикацията в сайта Walla

http://news.walla.co.il/?w=//1891531

В нея няма нищо за „размяна на информация“ между израелските и българските служби, казва се, че шефа на отдела за сигурност на израелското транспортно министерство е наредил да се вземат допълнителни мерки за безопасност на израелските туристи посещаващи зимни курорти в Европа, като се обърне специално внимание на София.

Ако не става въпрос за „активно мероприятие“ на медиен терен, зад което може да стои чужда(и) специална служба, която си преследва интересите и пропагандните цели в България или „вътрешни сили“,  които, да речем,  тестват модел за създаване на масова истерия чрез медийна манипулация, единственото обяснение за множеството заглавия от сорта на „Хизбулла напада София“ остава фрапиращо ниското професионално ниво на българските медии  и на отделните журналисти също.

За вчерашната „терористична ситуация“ има не малка вина и властта, в лицето първо на ДАНС, от която вместо направо да кажат на репортерите, че въпросите им са кретенски,  съобщили, че не можели да коментират „оперативни данни“, един вид „работата е дебела“. Като прибавим към това информациите от  вездесъщите „неофициални“ източници, мненията на „експертите по тероризъм“ и специалистите „арабисти“ получаваме медиен бълвоч, гарниран обилно с чиста глупост. Изявленията от днес на Цветанов и Външно министерство, че няма нищо официално, че “ е недопустимо“ и т.н, са след дъжд качулка.

Та така, Хизбулла щяла да напада евреи в София защото искала да отбележи годишнината от убийството на един от лидерите си „Имада Моради“ на 12 февруари (коя година – тайна). Според един вестник терористите ще дойдат точно на 12 февруари, а друга медия е разбрала, че атаката ще е на софийското летище.  Бомбата щяла да бъде поставена в кафене или ресторант, като въпроса, който притеснява журналистите и специалистите арабисти е „ще има ли предварително обаждане по телефона“. Неофициални източници информират обаче, че ние не спим и се готвим да посрещнем заплахата – на софийското летище вече (кога успяха???) са проведени оперативки и са повишени мерките за сигурност в пълна координация с израелските и другите партньорски служби…

Не е лесно…

Хизбулла е атакувала еврейски цели по света, в Африка, Азербайджан, Аржентина и др, но вероятността ливанската шиитска групировка да е решила да удари в България е почти нулева. България не е сред „легитимните цели“ за групировката, Сирия и Иран няма да допуснат подобно нещо, поне докато пак не сме се наредили в някоя безумна „колиция на желащите“ насочена този път срещу тях… А колко пари и калашници са заминали от България в посока организации като Хизбулла през 70-те и 80-те години, само Господ и Държавна сигурност знаят…

Просто за сведение на уважаемите дами и господа от медиите, Имада Моради, както го наричат, всъщност се казва Имад Мугия, ръководител на службата за сигурност на Хизбулла, „стар приятел“ на САЩ и Израел, организирал много терористични атаки срещу тях през годините. На 12 февруари 2008г, в Дамаск, Мосад убива Мугия като го взривява в автомобила му.

5 thoughts on “Хизбулла ни напада – съзнателна манипулация или просто са си тъпи?”
  1. Защо „или“? Тъпотията не пречи на манипулацията, даже май е задължително условие. Пускаш малко стръв и медиите правят останалото сами.

  2. Какъв пакет? Е такъв пакет, шарен на бели точки. В първия ден от активното мероприятие вместо да го пресекат с категорични отговори, те са се правили на интересни пред репортерките…Е сега нека да обясняват, че нямат сестра…или пакет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40