Снимка: Булфото

Стотици протестираха срещу добива на шистов газ с шествие по централните улици на Велико Търново.
Докато множеството се събираше, жена от Добрич, със сълзи на очи изрази своята болка и опасения от екологичната катастрофа, която може да ни сполети. Също така, тя отправи призив към всички да се борим до край за нашата природа.
В 12.30 часа демонстрацията потегли от Европейския център в посока сградата на Общината. Протестиращите носеха плакати и музикални инструменти, с които изразяваха недоволството си. Скандираха се и различни лозунги- „Българи станете, земята защитете!”, „Добруджа за нас, не на шистовия газ!”, „Трайчо, Нона, ще ходите в затвора!”, „Не на шистовия газ”, „Елате с нас, протестът е за вас!”.
В 13.00 часа множеството пристигна пред сградата на Общината. Там беше дадена възможност на всеки да изкаже своето мнение. Един от организаторите съобщи, че борбата не е само срещу добива на шистов газ. Търновци трябва да са наясно, че Общинският съвет има намерение да предостави гората, която се намира над Картала за изсичане и застрояване. Последваха освирквания и скандирания, а протестиращите заявиха, че борбата ще продължи докрай!
В 14.00 часа официалният протест свърши, а демонстрантите бяха поканени на прожекция в местен бар относно шистовия газ и проблемите свързани с неговия добив.
Това е първата голяма демонстрация в Старата столица от години насам. С нея заявихме, че искаме да остане природа в България. Разбира се, ако не ни послушат, трябва да знаят, че БОРБАТА ПРОДЪЛЖАВА!

Снимка: DarikNews.bg
Снимка: dariknews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40