На 10 януари 2012г, в Атина, група анархисти завзеха студиото на частната радиостанция „Флаш“ и излъчиха в ефир прокламация за солидарност с „Революционна борба“.

Към 10 часа сутринта, около 20 членове на „Асамблеята за солидарност с подсъдимите по процеса срещу Революционна борба“ влизат в студиото на радиото, прекъсват предаването и в продължение на половин час обясняват причината за действията си като прочитат и предварително подготвен от тях текст. Насилие срещу журналистите не е използвано.

В същото време, близо 200  полицаи от частите за борба с безредиците плюс цивилни агенти, пристигат на място и отцепват сградата в която се помещава радиото. В момента в който напускат сградата, активистите незабавно са арестувани и отведени в полицията. Повдигнати са им обвинения за „подстрекаване към насилие“ заради които ще бъдат съдени, след което  са освободени.

Докато се намират в ареста, хората участвали в окупацията на радиото, разпространяват следната декларация:

„Днес, 10 януари 2012г, дейци на анархисткото и анти-авторитарното движение, завзехме корпоративната радиостанция „Флаш ФМ“ като част от поредицата акции за солидарност с обвинените по процеса срещу „Революционна борба“, който започна на 5 октомври 2011г, и се води пред Специализирания съд в затвора „Коридалос“.

Целта на това наше действие беше, да се опитаме да преодолеем „стената от мълчание“, която медиите са изградили около процеса срещу „Революционна борба“.

Доказателство за нашата правота е незабавната реакция на полицейските сили и последвалите арест и наказателно производство срещу нас. Тези действия на правоохранителната система, са показателни за това, какво ще се случи на всеки който смята, че Социалната Революция е единствения начин да се спасим от бедността, мизерията и тоталитаризма , които Тройката (МВФ,ЕК,ЕЦБ) налага на  обществото  посредством Гръцката държава.

В гръцкото общество в момента текат процеси на „китаизация“ по отношение на социалните права и трудовото законодателство. Безработицата непрекъснато се увеличава, данъчните служби са се превърнали в хищници, обществената собственост се разграбва и приватизира.

На фона на непрекъснатите съкращения и орязвания на разходи, единствените бюджети, които се увеличават са тези на „армиите от пазачи“ на държавата и капитализма. Затова, неслучайно ние наричаме управляващите „Хунта“ и сме горди да изразим нашата солидарност с другарите поели пътя на въоръжената борба!

Рамо до рамо с всички, които се борят за справедливост и социално освобождение!

Солидарност с Никос Мазиотис, Панайота Рупа, Костас  Гурнас, Вангелис Статопулус, Сарантос Никитополус, Христофорос Кортесис, Мари Береха и Костас Каценос!“

Транспарант опънат на 10 януари пред полицейско управление в Атина. На  него пише:

Долу ръцете от бойците! Ние всички сме терористи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40