Комунистическата организация на Гърция приветства стотиците хиляди хора, които заляха улиците на  Атина вчера и протестираха в цяла Гърция, за да се противопоставят решително  на новите споразумения, които МВФ, ЕС и ЕЦБ (Тройката) налагат. Гръцкият  народ доказа своята  готовност за борба и показа голяма издръжливост и кураж пред безмилостните атаки на „специалните полицейски сили”. Въпреки държавния тероризъм и шантаж, бойния дух на хората срещу новата окупация и тирания беше на ниво.

Новият  „спасителен план” се налага на обществото от едно незаконно правителство и беше „одобрен“  от парламент, който напълно е изгубил легитимност. Марионетното правителство на Пападимос, трите буржоазни партии, които го подкрепят и всички политици, които гласуваха „ЗА”  това катастрофално  споразумение,  нарушават конституцията  и подриват суверенитета на страната. Това означава, че цялата политическа система е напълно нелегитимна. Те нямат доверието на народа и трябва да се разкарат веднага.

Т.нар,  „министър-председател“-банкер Пападимос  и обкръжението му не успяха да уплашат хората със заплахи , затова използваха безмилостно полицейско насилие и терор . Те задушиха Атина с химикали, като не се поколебаха  да използват своите „оръжия“ по най-жесток начин, дори и срещу две емблематични фигури, като героя от нашата Съпротива срещу нацистите Манолис Глезос и международно известния композитор Микис Теодоракис.

Незаконното и напълно нелегитимно правителство, с пълната подкрепа на повечето от водещите медии, прибягна до насилие и „инвестира”  в насаждането на страх .

„Журналистите“-папагали на системата и апологети  на Тройката,  говорят само за щетите, нанесени на няколко сгради. Те „забравиха“ за стотиците хиляди хора, които, въпреки варварските нападения на полицията  и химикалите, останаха на  площад Синтагма и в центъра на Атина в продължение на 5 часа. За всичко което  се случи вчера, както и за това което предстои да се случва, е отговорно единствено незаконното правителство, което в пълен разрез с волята на народа и с повтарящи се преврати  предава страната, живота и бъдещето на народа , на своите външни покровители.

Политическата система, която ограби и разруши Гърция и я превърна в колония на чужди комисари и чужди „съдилища“, се разпада пред очите ни. Те дори себе си не могат да излъжат: 45 депутати от буржоазните партии, под натиска на народните маси, гласуваха против споразумението за излизане от кризата и бяха незабавно изгонени от съответните им партии. За първи път след падането на диктатурата през 1974 г., по-малко от 200 депутати гласуваха с „да“ за едно решение, което има подкрепата на двете най-големи буржоазни партии (ПАСОК и НД).

Кризата на политическата система е  възможност за създаване на Социален и политически фронт, който да сложи край на незаконния режим и да постави началото на нов курс в страната, съобразен с желанията на хората. Социалният и политическия фронт ще проправи пътя за спасението на народа и на страната: Истинската демокрация. Независимост. Възстановяване. Спрете плащанията сега – нито едно евро повече за финансовите  акули. Ще разбием  веригите, борбата продължава!

• Долу новия Меморандум, долу правителството на Пападимос!

• Сваляне на цялата прогнила политическа система!

• Демокрация, Независимост, Възстановяване!

Напред, за радикална политическа промяна, водени от народа!

Пресцентър на КОЕ, 13.02.12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40